Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Κικίλιας: «Τέλος Ιουνίου θα εμβολιάζονται οι άνω των 18 - Ξεπερνάμε τους 100.000 την ημέρα»

Προχωρά ακάθεκτο το σχέδιο του εμβολιασμού

5 Μαΐου 2021 18:35
Κικίλιας: «Τέλος Ιουνίου θα εμβολιάζονται οι άνω των 18 - Ξεπερνάμε τους 100.000 την ημέρα»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ευχάριστα είναι τα νέα, που προκύπτουν από την τελευταία ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού στην χώρα, με τον Βασίλη Κικίλια να ενημερώνει, ότι σύντομα θα ξεπερνάμε τους 100.000 την ημέρα και στα τέλη Ιουνίου οι άνω των 18 ετών συμπολίτες μας θα εμβολιάζονται.

«Είναι εμφανές ότι παρόλο που υπάρχει βελτίωση στα στοιχεία, η νόσος είναι εδώ. Είμαι υποχρεωμένος ως υπουργός Υγείας να συστήσω τήρηση των μέτρων ώστε να μπορέσουμε να περιφρουρήσουμε τη δημόσια υγεία» ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Στην συνέχεια ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε πως η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τα 43 έτη, η μάχιμη ηλικία ενώ ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 4,6%.

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι στην περίοδο αυτή πρέπει όλα να γίνονται με τη δέουσα προσοχή. Μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά» πρόσθεσε στην συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας και τόνισε πως: «Σιγά – σιγά παίρνουμε πίσω τα μέτρα που εφαρμόσαμε αλλά πρέπει όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα, τις συστάσεις των ειδικών και να λαμβάνουμε ειδική μέριμνα για το επόμενο διάστημα».

Κορωνοϊός: Η ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια για τους εμβολιασμούς

Αναφερόμενος στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς τη μέρα. Πλέον λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα. Μέσα στον μήνα Μάιο θα κάνουμε 2,3 εκατομμύρια εμβολιασμούς και μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε φτάσει τους 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Το εμβόλιο είναι ένα δώρο που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε».

«Το να χτιστεί το τείχος ανοσίας το οφείλουμε σε αυτούς που έχουν νοσήσει, σε αυτούς που έχουν μπει σε ΜΕΘ, στους ανθρώπους που έχασαν μέλη της οικογένειάς τους από τον κορωνοϊό. Η πανδημία έχει αφήσει αποτύπωμα, η χώρα έκανε συγκλονιστική προσπάθεια στο υγειονομικό κομμάτι. Το εθνικό σύστημα υγείας άντεξε, παρά το γεγονός ότι κάποιοι πίστευαν το αντίθετο. Όλοι μαζί, χωρίς εξαιρέσεις παλέψαμε για να προασπίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας», επεσήμανε, τη στιγμή που υπάρχει πρόβλημα με πολίτες που δεν κάνουν τη δεύτερη δόση.

«Έχουμε εκπονήσει και θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες τον υγειονομικό σχεδιασμό για τα νησιά και τις τουριστικές περιοχές όπως κάναμε πέρσι. Φέτος έχουμε δυο πολύ ισχυρά πλεονεκτήματα. Τον εμβολιασμό και τα τεστ», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Ο εμβολιασμός είναι θέμα δημόσιας υγείας και θέμα κουλτούρας που πρέπει να μπει στη ζωή μας. Καταφέραμε να εμβολιάσουμε 4 εκατ. συμπολίτες μας με το εμβόλιο της γρίπης, διπλάσιος αριθμός από τα προηγούμενα χρόνια, κι αυτός ο ιός ουσιαστικά εξαφανίστηκε δεν δημιούργησε πρόβλημα στα νοσοκομεία μας. Το ίδιο κι ακόμα καλύτερα πρέπει να κάνουμε και με τον κορωνοϊό», υπογράμμισε και έκανε ένα ακόμα κάλεσμα στους πολίτες για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share