Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έκτορας Κουφοντίνας: "Οι 8 ώρες εργασίας είναι υπερβολικά πολλές"

Η ανάρτησή του στο Facebook

5 Μαΐου 2021 14:56
Έκτορας Κουφοντίνας:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτορας Κουφοντίνας: Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση στα μέσα Μαΐου στη Βουλή σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι 8 ώρες εργασίας είναι υπερβολικά πολλές». Ωστόσο στις φυλακές Δομοκού βρίσκεται ο τρομοκράτης μετά την απεργία πείνας.

Η ανάρτηση του Έκτορα Κουφοντίνα

«Το τρίπτυχο: 8 ώρες εργασία - 8 ώρες ξεκούραση - 8 ώρες διασκέδαση ήταν προωθητικό για την εποχή του. Σήμερα με την εξέλιξη της τεχνολογία οι 8 ώρες εργασίας είναι υπερβολικά πολλές. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο σύγχρονος εργάτης με τα σύγχρονα μέσα μπορεί να βγάλει μέσα σε λίγη ώρα την εργασία που έβγαινε παλιότερα σε πολύ περισσότερο χρόνο, τότε το αίτημα θα έπρεπε να είναι:

Για την ίδια παραγωγικότητα - λιγότερες ώρες εργασία - υψηλότεροι μισθοί. Και αντί για αυτό έχουμε αύξηση του ωραρίου από 8 σε 10 ή 12, επιστρέφοντας σε συνθήκες δουλείας από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου, για μισθούς απλής και οριακής επιβίωσης. Επιστροφή στη φεουδαρχία».

Λίγα λόγια για τον Έκτορα Κουφοντίνα

Γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1990 στη Αθήνα. Το 2009 ο Εκτορας Κουφοντίνας πέρασε πρώτος και με υποτροφία στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ως φοιτητής, μετέχει στα πολιτικά δρώμενα της σχολής αλλά όπως δηλώνει παραμένει ανένταχτος.
Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ανεβάζει φωτογραφίες από τα ταξίδια του, τις διακοπές του στη Γαύδο, την κοπέλα του και τη μηχανή του.

Τις αναρτήσεις του χαρακτηρίζουν το χιούμορ και τα καυστικά σχόλια για την επικαιρότητα. Συχνές επίσης είναι οι αναφορές του στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τις ανακοινώσεις του και τη 17Ν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share