Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στο λιμάνι του Πειραιά το ολοκαίνουργιο, κρουαζιερόπλοιο Celebrity Apex

Όπως ήταν φυσικό τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του

5 Μαΐου 2021 12:20
Στο λιμάνι του Πειραιά το ολοκαίνουργιο, κρουαζιερόπλοιο Celebrity Apex
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται από σήμερα το πρωί το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο Celebrity Apex της Celebrity Cruises, της εταιρείας που άνηκε κάποτε στην Οικογένεια Χανδρή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pireaspiraeus.com το κρουαζιερόπλοιο τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στο Αιγαίο, την Κύπρο και το Ισραήλ. Όπως ήταν φυσικό τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του αφού ξεπερνά σε μήκος τα 300 μέτρα και σε πλάτος τα 39.

Το πλοίο θα παραμείνει αρκετές μέρες στο λιμάνι προκειμένου να επιθεωρηθεί, τόσο όσον αφορά τα σωστικά του μέσα όσο και για την εφαρμογή των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Από τις 19/6 θα προσφέρει 7ήμερα ταξίδια στο Αιγαίο και την Κύπρο, πάντα με home port τον Πειραιά, μέχρι και τον Οκτώβριο, οπότε θα εγκατασταθεί στην Καραϊβική.

Ουσιαστικά αυτή είναι η παρθενική του σεζόν, αφού από τον περασμένο Μάρτιο που παραδόθηκε δεν πρόλαβε να υποδεχτεί κανέναν επιβάτη. Στο πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνονται η Μύκονος, η Ρόδος, η Σαντορίνη κι η Σούδα. Ωστόσο σε ολική απαγόρευση κυκλοφορίας είναι η Κάλυμνος.

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Πειραιά:

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Celebrity APEX κατασκευάστηκε το 2020 στα ναυπηγεία Chantiers de l’ Atlantique στο St Nazaire της Γαλλίας. Μπορεί να φιλοξενήσεi στην πλήρη χωρητικότητα 3405 επιβάτες ενώ το πλήρωμα του αποτελείται από 1.320 άτομα με τους αξιωματικούς γέφυρας και μηχανής να είναι κυρίως Έλληνες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share