Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Οργή για τον θάνατο 30χρονης εγκύου στην Αιτωλοακαρνανία

Σπαραγμός για την νεαρή έγκυο!

5 Μαΐου 2021 10:23
Οργή για τον θάνατο 30χρονης εγκύου στην Αιτωλοακαρνανία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Oργισμένη για τον θάνατο της 30χρονης εγκύου από πνευμονική εμβολή στην Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας είναι η τοπική κοινωνία. Η κοπέλα έχασε τη ζωή της τη Μεγάλη Παρασκευή ενώ βρισκόταν στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και εντοπίστηκε από τον σύζυγό της νεκρή στο σπίτι τους.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (5/5) το Mega μετά το τραγικό συμβάν οι καταγγελίες για το Κέντρο Υγείας Κατούνας, που δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, παρά μόνο για οκτώ ώρες καθημερινά έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας.

Η ιατροδικαστής η οποία εξέτασε την κοπέλα ανέφερε πώς δεν θα υπήρχε τρόπος να σωθεί η ζωή της, ακόμα και αν το κέντρο λειτουργούσε κανονικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και τα λεγόμενα του προέδρου της Μιχάλη Γιαννακού «την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι, που το χρειάσθηκε η νεαρή άτυχη έγκυος γυναίκα ήταν αργία και δεν λειτουργούσε. Δεν υπήρχε ούτε ασθενοφόρο, για να διασφαλιστεί η έγκαιρη διακομιδή της. Αντί λοιπόν να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα σε πέντε λεπτά της παρασχέθηκε σε μία ώρα».

«Τη Μεγάλη Παρασκευή η νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της στο σπίτι της που βρίσκεται πέντε λεπτά από το Κέντρο Υγείας. Το Κέντρο Υγείας είναι αγροτικού τύπου και θα έπρεπε να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Μπορεί να μην μπορούσε να γίνει και τίποτα για την κοπέλα, γιατί το πρόβλημα υγείας ήταν σοβαρό. Αλλά το περιστατικό έπρεπε να αντιμετωπιστεί αλλιώς και η κοπέλα να μεταφερθεί άμεσα» είπε ο Μιχάλης Γιαννακός.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε «πριν δύο χρόνια 65χρονος, πάλι από τη περιοχή με κλειστό το Κέντρο Υγείας που θα μπορούσε τώρα να ζει, ξεψύχησε στο αυτοκίνητο του γιού του, καθοδόν προς το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας για τους ίδιους λόγους».

«Υπάρχουν κέντρα υγείας που δεν μπορούν να κάνουν ούτε έναν αιματολογικό έλεγχο. Η κοπέλα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα που δύσκολα θα μπορούσαν να τη σώσουν. Γιατροί όμως μου είπαν ότι έπρεπε να είμαστε γρήγορα στο περιστατικό, να της δώσουμε οξυγόνο, να της κάνουμε την ενέσιμη αγωγή που πρέπει και να τη μεταφέρουμε στο νοσοκομείο, μήπως και μπορούσε να σωθεί» σημείωσε και υπογράμμισε πως οι γιατροί της Κατούνας κάνουν εφημερίες σε διπλανά Κέντρα Υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share