Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε η Δήμητρα Μηλιώνη

Θλίψη!

5 Μαΐου 2021 10:12
Πέθανε η Δήμητρα Μηλιώνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο επίλογος της φονικής ληστείας στο Χαλκιόπουλο του Βάλτου που σόκαρε την κοινή γνώμη στις 8 Ιανουαρίου, γράφτηκε με τον θάνατο της 85χρονης γυναίκας που είχε βρεθεί βάναυσα κακοποιημένη και δεμένη σε μια καρέκλα, δίπλα στον 91χρονο σύζυγό της χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν νεκρός.

Η άτυχη Δήμητρα Μηλιώνη είχε διακομιστεί από το γηροκομείο του Αγρινίου όπου φιλοξενούνταν στο νοσοκομείο της πόλης, όπου είχε νοσηλευτεί για ένα μήνα με τραύματα στο πρόσωπο και αφυδατωμένη από την πολυήμερη έλλειψη νερού. Εκεί, άφησε την τελευταία της πνοή τέσσερις μήνες μετά τον σύζυγό της.

Έφυγε από τη ζωή η ηλικιωμένη θύμα ληστείας στο Χαλκιόπουλο

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε καταθέσει στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου ότι, παρ’ όλο που οι δολοφόνοι την είχαν δέσει στο κρεβάτι και της είχαν φορέσει κουκούλα, είχε αναγνωρίσει από τις φωνές τους και τους τρεις κακοποιούς που εισέβαλαν στην κατοικία τους για να τους ληστέψουν. Μάλιστα, ο ένας είναι ένας νεαρός ανιψιός των θυμάτων ο οποίος ομολόγησε αρχικά αλλά στην συνέχεια ανακάλεσε την ομολογία του, ενώ οι άλλοι δυο είναι μεσήλικα αδέλφια που εργάζονται ως σιδηρουργοί στο χωριό.

Οι δράστες συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για συμμορία και ληστεία κατά συναυτουργία, από την οποία επήλθαν θάνατος προσώπου και σωματική βλάβη άλλου. Πάντως, αρνούνται τις κατηγορίες και η υπεράσπισή τους κατέθεσε αίτημα άρσης της προσωρινής κράτησής τους που συναποφάσισαν εισαγγελέας και ανακρίτρια.

Πέθανε ο Μίμης Παπαναγιώτου

Θρήνος προκαλείται στον χώρο της δημοσιογραφίας, καθώς σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μίμης Παπαναγιώτου.

Ο ίδιος, μετά από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο, απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας (3/5), σκορπίζοντας τη θλίψη, όπως έγινε και προ ημερών με τον Άγγελο Μαρόπουλο.

Πέθανε ο Μίμης Παπαναγιώτου

Αυτός ήταν ο Μίμης Παπαναγιώτου

Ο Δημήτρης Παπαναγιώτου γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα. Μπήκε στη δημοσιογραφία αμέσως μετά το Γυμνάσιο. Ξεκίνησε την καριέρα του από την «Αθλητική ηχώ». Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Οι καιροί», «Απογευματινή», «Ακρόπολις», «Ομάδα», «Ανεξάρτητος τύπος», «Μεσημβρινή», «Βραδυνή» ενώ υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην «Ημέρα». Διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου και διευθυντής σύνταξης στα περιοδικά «Ταχυδρόμος» και «Συλλογή» καθώς και στην πρώτη έκδοση του «Αντί» επί χούντας.

Ανέλαβε το τιμόνι της «Καθημερινής» από την επανέκδοσή της, μετά τη δικτατορία, και διετέλεσε διευθυντής σύνταξης από τον Σεπτέμβριο του 1974 έως το 1989.

Στη δεκαετία του 1990 διετέλεσε διευθυντής του Ρ/Σ «Αθήνα 984» καθώς και στην ΕΡΤ. Το 1995, επί προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου, ανέλαβε διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θέση που διατήρησε επί 11 χρόνια.

Αφοσιωμένος στη δημοσιογραφία «επάγγελμα της δημιουργικής ατομικής μοναξιάς και της εύφορης συλλογικότητας» όπως είχε γράψει ο ίδιος, δίδαξε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1990-1993).

Το 1985 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση «για τα άρθρα και τα χρονογραφήματά του και για τη συμβολή του στη διατήρηση της καθημερινής δημοσιογραφίας σε υψηλό επίπεδο».

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης

Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης, σε ηλικία 55 ετών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Καθώς βρισκόταν σε επαγελματικό ραντεβού, ο δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο. Δεν πρόλαβε, όμως, και κατά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο απεβίωσε.

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε μέσω twitter και ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης.

Ποιος ήταν ο Νίκος Ζαχαριάδης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής Σχολης, στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Παράλληλα ξεκίνησε να εργάζεται στο Ραδιόφωνο της ΕΤ-2. Το 1989 πέρασε στην εφημερίδα «Αυγή» ως Κριτικός Κινηματογράφου. Στην ίδια θέση έχει εργαστεί επίσης στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Μεσημβρινή».

Το 1993, εγκαταλείπει τις εφημερίδες για τα περιοδικά. Αρχικά ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό ΜΑΧ στη συνέχεια στο περιοδικό Nitro. Επι 5 χρόνια έγραφε τις «Απορίες Ενός Ζαλισμένου Αθηναίου» στο περιοδικό Downtown, από όπου προέκυψαν και δύο βιβλία. Από το 2005 μέχρι το 2012, δούλεψε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου είχε την ευθύνη του ένθετου περιοδικού «Big Fish» μέχρι το 2008. Στην Athens Voice είχε τη στήλη «Forrest Gump» και την καθημερινή διαδικυακή στήλη Moufanet. Επίσης από το 2015 δίδασκε Applied Jourlanism στο Metropolitan College.

Πέθανε ο Νίκος Ζαχαριάδης

Η αγάπη για τη ζωγραφική

Ο Νίκος Ζαχαριάδης, με άρθρο του στην Athensvoice είχε εξηγήσει το πώς άλλαξε καριέρα και από δημοσιογράφος έγινε ζωγράφος.

Μεταξύ άλλων στο συγκεκριμένο κείμενο ανέφερε: Οι επόμενες ημέρες πέρασαν σε απόλυτη απομόνωση. Έξω η πόλη γιόρταζε τα Χριστούγεννα και εγώ με λερωμένα χέρια και ρούχα μέσα στις μπογές, περνούσα ατέλειωτες ώρες κόβοντας με ένα κοπίδι τη «μάσκα» της χαρτοταινίας, που πριν την είχα σχεδιάσει με ένα μολύβι. Ήταν τότε που κατάλαβα τι σημαίνει να δουλεύεις με τα χέρια.

Τι απίστευτη αυτοσυγκέντρωση, στα όρια του διαλογισμού, σου φέρνει. Ούτε καν θυμάμαι πόσες φορές με βρήκε το ξημέρωμα όρθιο στο σαλόνι, σκυμμένο πάνω από τον καμβά, να κόβω. Το σπίτι είχε γεμίσει κομματάκια χαρτοταινίας.

Στο τηλέφωνο έβρισκα αφορμές για να αποφύγω προσκλήσεις και εξόδους. «Χρειαζόμουν κάτι για τον μεγάλο τοίχο του καινούργιου σπιτιού», έλεγα σε όποιον με ρωτούσε τι με έπιασε ξαφνικά. Με τον καιρό, τα ζωγραφισμένα τελάρα άρχισαν να συσσωρεύονται. Και η ζωγραφική αποδείχθηκε επίσης μια πολύ καλή λύση στο θέμα «δώρα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share