Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Άρση μέτρων: Τα επόμενα βήματα για σχολεία, μετακινήσεις, τουρισμό - Τι θα γίνει με τα SMS σε 13032 και 13033

Ποια μέτρα θα αρθούν και πότε

5 Μαΐου 2021 09:38
Άρση μέτρων: Τα επόμενα βήματα για σχολεία, μετακινήσεις, τουρισμό - Τι θα γίνει με τα SMS σε 13032 και 13033
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συνεχίζεται η σταδιακή άρση των μέτρων καθώς μετά το άνοιγμα της εστίασης σειρά παίρνουν τα σχολεία και ακολουθεί ο τουρισμός.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 10 Μαΐου λειτουργούν ξανά νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια με την υποχρέωση των self test δυο φορές την εβδομάδα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες.

Το Σάββατο 15 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός με αυστηρά πρωτόκολλα, να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς και να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, ενώ μέχρι τότε, αναμένεται να ανακοινωθεί και η κατάργηση της υποχρέωσης αποστολής SMS για τις μετακινήσεις.

Ειδικά το τελευταίο ήταν ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει πριν το Πάσχα τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι όμως εμφανίστηκαν διστακτικοί παραπέμποντας τελικά στις 15 Μαΐου, οπότε ανοίγει επίσημα ο τουρισμός.

Η εστίαση λειτουργεί από την Δευτέρα ωστόσο η έλλειψη μουσικής σε εστιατόρια και καφέ αλλά και ο περιορισμός κυκλοφορίας που ξεκινά στις 23:00, αναγκάζοντας όλες τις επιχειρήσεις εστίασης να κλείνουν στις 22:45, δημιουργούν προβληματισμό.

Άρση μέτρων - Τι θα γίνει με τα SMS σε 13032 και 13033

Τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown έδωσε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τα SMS, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχουμε SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις, ενώ για τα εμπορικά καταστήματα και το SMS στο 13032 είπε πως ενδεχομένως να διατηρηθούν προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει ο τρίωρος χρονικός περιορισμός.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως το click inside οδεύει προς κατάργηση. «Δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη μου» σημείωσε και εξήγησε πως «το μήνυμα είναι άλλο, είναι ο τρίωρος περιορισμός, αυτό ενδεχομένως να διευρυνθεί».

Παπαθανάσης: Πρόταση για άνοιγμα φροντιστηρίων μαζί με σχολεία και κατάργηση SMS στο λιανεμπόριο

Τις προτάσεις του στους επιδημιολόγους για περαιτέρω άρση του lockdown αναμένεται να κάνει αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Τα βήματα είναι σταθερά. Η εστίαση πήγε πολύ καλά τις δύο ημέρες που άνοιξε. Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside.

Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων. Η διεύρυνση του ωραρίου αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι», εξήγησε ο ίδιος αναφορικά με τα επόμενα βήματα στην άρση των περιοριστικών μέτρων» είπε ο υπουργός Νίκος Παπαθανάσης στο MEGA.

Σύμφωνα με τον υπουργό η χώρα μας δίνει το παράδειγμα στους εμβολιασμούς. «Το πρόγραμμα Ελευθερία για τους εμβολιασμούς προχωρά πολύ γρήγορα. Είμαστε παράδειγμα στην Ευρώπη. Στέλνουμε το μήνυμα ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ, και πρέπει να εμβολιαστούμε. Όλα τα εμβόλια είναι ασφαλή και το ταχύτερο εμβόλιο είναι και το πιο ασφαλές» είπε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share