Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Φωτιά τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο στου Ρέντη

Τα αίτια της πυρκαγιάς στο αυτοκίνητο θα εξεταστούν από την Πυροσβεστική

5 Μαΐου 2021 07:58
Φωτιά τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο στου Ρέντη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική όταν το κέντρο της υπηρεσίας δέχτηκε κλήση για φωτιά σε αυτοκίνητο που βρισκόταν στην περιοχή του Ρέντη.

Το όχημα που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, ήταν σταθμευμένο επί της Λεωφόρου Φλέμινγκ στου Ρέντη. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν 3 πυροσβεστικά οχήματα με συνολικά 9 πυροσβέστες, προκειμένου να σβηστεί η φωτιά αμέσως και φυσικά να μην επεκταθεί και σε άλλα σημεία.

Η πυρκαγιά κατεσβέσθη λίγο μετά την άφιξη δύναμης στο σημείο όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική μέσω του twitter. Τα αίτια της πυρκαγιάς στο αυτοκίνητο θα εξεταστούν από την Πυροσβεστική, για να φανεί τι ακριβώς έφταιξε και προκάλεσε την φωτιά στο όχημα. Ωστόσο χθες ηλικιωμένος πέθανε μετά από φωτιά σε μονοκατοικία.

Τι κάνουμε σε περίπτωση φωτιάς στο αυτοκίνητο

Η περίπτωση φωτιάς στο αυτοκίνητο είναι μεν μικρή, όμως μπορεί να αποβεί μοιραία εάν δεν χειριστεί σωστά.

Τα αυτοκίνητα σήμερα είναι αρκετά δύσκολο να πιάσουν φωτιά, λόγω της μεγάλης ασφάλειας, όμως η πιθανότητα κάποιου βραχυκυκλώματος, βλάβης στη μηχανή ή διαρροής καυσίμου δεν είναι μηδενική.

Σε αυτή την περίπτωση κρίνεται αναγκαίο ο οδηγός να γνωρίζει ακριβώς πως πρέπει να χειριστεί το αυτοκίνητο του, ώστε να είναι ασφαλής αυτός και οι επιβάτες.

Σε περίπτωση φωτιάς στο αυτοκίνητο δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Κλείστε το κλιματιστικό

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε το κλιματιστικό και τους αεραγωγούς, εάν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση ώστε να μην εισπνεύσετε τον δηλητηριώδη καπνό.

Άμεση στάθμευση

Δεν έχει σημασία που βρίσκεστε, από τη στιγμή που θα δείτε καπνό ενδέχεται να είναι σημάδι έναρξης φωτιάς στο αυτοκίνητο σας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να σταματήσετε άμεσα και όσο το δυνατόν πιο μακριά από άλλα αυτοκίνητα ή σημεία με κόσμο.

Γρήγορη απομάκρυνση

Θα πρέπει να έχετε σταματήσει το αυτοκίνητο σας σε σημείο που να μπορούν να ανοίξουν οι πόρτες ώστε να εκκενωθεί άμεσα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Είναι σημαντικό να παραμείνουν όλοι ψύχραιμοι, ώστε η εκκένωση του αυτοκινήτου να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια.

Προσπάθεια σβησίματος

Εάν η φωτιά είναι μικρή προσπαθήστε να τη σβήσετε με τον πυροσβεστήρα, αφού οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να κάνετε τακτικά επιθεώρηση στην κατάσταση του πυροσβεστήρα που υπάρχει στο αυτοκίνητο σας.

Κίνδυνος έκρηξης

Σε περίπτωση που η φωτιά εξαπλωθεί προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μην προσπαθήσετε να την σβήσετε καθώς σημαίνει πως πλησιάζει προς το ρεζερβουάρ και υπάρχει κίνδυνος έκρηξης. Απομακρυνθείτε άμεσα και καλυφθείτε.

Καλέστε αστυνομία και πυροσβεστική

Εάν η φωτιά στο αυτοκίνητο συνεχίζει, καλέστε αστυνομία και πυροσβεστική ώστε να αναλάβουν τον περιορισμό της. Είναι σημαντικό να γίνει ταχύτατα από εσάς ή κάποιον άλλον επιβάτη.

Ενημερώστε τους άλλους οδηγούς

Είναι χρέος σας να ειδοποιήσετε για την φωτιά στο αυτοκίνητο σας τους άλλους οδηγούς ώστε να τους προστατέψετε και να μην πλησιάσουν καθώς ο κίνδυνος της έκρηξης αυξάνεται κάθε δευτερόλεπτο που περνά. Μείνετε στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι να φτάσουν οι αρχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share