Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Γιάννης Λαγός: Μιλάει για τις συνθήκες κράτησής του: «Δεν τα λέω για να με λυπηθεί κανείς»

«Νερό δεν μπορούμε να πιούμε»

4 Μαΐου 2021 09:05
Γιάννης Λαγός: Μιλάει για τις συνθήκες κράτησής του: «Δεν τα λέω για να με λυπηθεί κανείς»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Λαγός μιλάει μέσα από τις φυλακές για τις συνθήκες κράτησής του και κάνει τα παράπονά του για την αντιμετώπιση που έχει.

Στις φυλακές St. Gilles στις Βρυξέλλες, οι συνθήκες δεν είναι καλές για τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος τονίζει στο ηχητικό ντοκουμέντο πώς δεν τα λέει για να τον λυπηθούν, αλλά για να γίνουν γνωστά».

«Νερό δεν μπορούμε να πιούμε από μπουκάλι αλλά μόνο από τη βρύση που είναι μέσα στην τουαλέτα. Δεν έχω ποτήρι, δεν είχα καθαρά ρούχα για επτά ημέρες. Δεν μου είχαν επιτρέψει να βάλω χρήματα στο κινητό τηλέφωνο για να έχω μια επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους.

Βρίσκομαι σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας μέσα σε μία πτέρυγα όπου το 95% είναι Άραβες και έχουν το ραμαζάνι και κραυγάζουν Αλλάχ Ακμπάρ» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα παρακάτω:

Γιάννης Λαγός: Ψάχνει τρόπο για να μην εκδοθεί στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Λαγός μετά τη σύλληψή του στις Βρυξέλλες δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και ψάχνει τρόπους για να το πετύχει.

Μέσα από νομικά παράθυρα, ώστε να μην εκδοθεί στην Ελλάδα αναζητά ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ύστερα από την σύλληψή του χθες στις Βρυξέλλες. Αυτό δεν μπορεί να πάρει πάνω από 2 μήνες.

Η βελγική αστυνομία των παρακολουθούσε διακριτικά αρκετές εβδομάδες, φοβούμενη σενάρια διαφυγής εκτός ΕΕ.

Ταυτόχρονα, πηγές της Ευρωβουλής είπαν στο MEGA ότι η χθεσινή ψηφοφορία αφορούσε στην ασυλία του Λαγού και όχι την ιδιότητά του ευρωβουλευτή. Εναπόκειται στις αρμόδιες ελληνικές αρχές να εξακριβώσουν, σύμφωνα με τη νομοθεσία τους, εάν το καθεστώς του ευρωβουλευτή πρέπει να καταργηθεί μετά την άρση της ασυλίας του.

Εάν συνεχίζει να πληρώνεται τότε μπορεί να παίρνει μέχρι να λήξει η θητεία του τουλάχιστον 7.000 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, δείτε το πρώτο του tweet μετά τη σύλληψη.


Πώς θα γίνει η έκδοση του στην Ελλάδα

Αφού αποφασίσουν οι βελγικές αρχές να γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσης του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, ένα ειδικό κλιμάκιο θα φύγει από την Ελλάδα να τον παραλάβει στις Βρυξέλλες. Με αυστηρά μέτρα θα οδηγηθεί στις αρχές για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και τότε θα αποφασιστεί που θα εκτίσει την ποινή του.

Την ίδια ώρα άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share