Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Γυμναστήρια: Έρχεται μέτρο στήριξης - Πότε θα ανακοινωθεί

Πότε θα συζητηθεί το άνοιγμά τους

3 Μαΐου 2021 15:25
Κορωνοϊός - Γυμναστήρια: Έρχεται μέτρο στήριξης - Πότε θα ανακοινωθεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να άνοιξε η εστίαση, αλλά τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί αντιδράσεις τόσο από τον κλάδο όσο και από όσους θέλουν να γυμναστούν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας την ΕΡΤ, τόνισε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης στον πληττόμενο κλάδο των γυμναστηρίων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ότι: «αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το γενναίο πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ που έχουμε σχεδιάσει για τα γυμναστήρια. Πρόκειται για γενναίο πρόγραμμα επιδότησης διότι αναγνωρίζουμε ότι έχουν υποστεί πολύ μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι άλλες επιχειρήσεις. Είναι σε πολύ δυσμενή θέση όχι μόνο γιατί είναι κλειστά για πολύ μεγάλο διάστημα, αλλά γιατί ακόμα κι αν υποθετικά άνοιγαν σε λίγες μέρες ο παραδοσιακός χρόνος λειτουργίας τους δεν είναι το καλοκαίρι αλλά ο χειμώνας. Οπότε πάλι θα άνοιγαν με δυσκολία και ζημίες γι' αυτό και θα έχουν ειδική μεταχείριση».

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είχε ανακοινώσει πως θα επανεξετάσει το ζήτημα επαναλειτουργίας τους μετά τις 10/05/2021 ανάλογα με τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Γεωργιάδης: Όσα είπε για το άνοιγμα της εστίασης και την απαγόρευση της μουσικής

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί της Δευτέρας (3/5) μίλησε στην ΕΡΤ για το άνοιγμα της εστίασης και τόνισε πώς η διερεύνηση του ωραρίου θα γίνει στις 15 Μαΐου.

«Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί», τόνισε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο».

Μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, με κωδικό 6 και αναχώρηση στις 11 παρά τέταρτο το βράδυ, υπενθύμισε ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. «Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», τόνισε.

«Αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης» πρόσθεσε ο υπουργός και υπενθύμισε ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα "κουρεμένα" ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο. Μίλησε επίσης για θριαμβευτική εικόνα εμβολιασμού από τη νέα γενιά "που έβαλε τα γυαλιά στους μεγαλύτερους με νοοτροπία που κινεί την Ελλάδα μπροστά”. Παράλληλα, διαβάστε για τον τρόπο λειτουργίας της εστίασης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το άνοιγμα της εστίασης και εξήγησε γιατί δεν θα έχουν μουσική

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι είπε για την απαγόρευση της μουσικής

Ως προς την απαγόρευση μουσικής είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και διευκρίνισε:

«τα εστιατόρια που είναι στα ξενοδοχεία λειτουργούσαν όλο το διάστημα για τους ενοίκους, ενώ θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν τα μπαρ. Σχετικά με τα γυμναστήρια θα ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ αναγνωρίζουμε ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share