Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Άνοιγμα εστίασης: Γέμισαν οι καφετέριες στην παραλία του Ρεθύμνου

Απίστευτες εικόνες

3 Μαΐου 2021 14:11
Άνοιγμα εστίασης: Γέμισαν οι καφετέριες στην παραλία του Ρεθύμνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, 3 Μαίου, άνοιξαν τα καταστήματα της εστίασης όλης της χώρας και το κοινό έδωσε δυναμικό παρόν.

Οι καφετέριες στην παραλία του Ρεθύμνου στην Κρήτη «βούλιαξαν», ενώ όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω ο κόσμος δείχνει να σέβεται τα μέτρα που έχει ορίσει η Κυβέρνηση.

Στην παραλία, στο πιο ζωντανό κομμάτι της πόλης του Ρεθύμνου, αρκετά καφέ-μπαρ γνωρίζουν ξανά στιγμές δόξας, με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους τους να εργάζονται πυρετωδώς όλες αυτές τις ημέρες για να είναι τα πάντα στην εντέλεια, και κυρίως για να μπορεί να διασκεδάσει ο κόσμος με ασφάλεια.

Η ηλιόλουστη μέρα και η αργία βοήθησαν τους καταστηματάρχες, οι οποίοι είχαν κατεβασμένα ρολά από το Νοέμβριο.

«Βούλιαξαν» οι καφετέριες του Ρεθύμνου με το άνοιγμα της εστίασης

Σύμφωνα με το Daynight, τα μέλη του Συλλόγου έσπευσαν να ευχαριστήσουν τον κόσμο που μαζί με τα υφιστάμενα μέτρα, φαίνεται πως σέβεται και την προσπάθεια των επιχειρηματιών, καθώς η στάση του είναι υποδειγματική και η τήρηση των κανόνων καθολική.

Εστίαση: «Επανάσταση» από 7 βουλευτές της ΝΔ - Διαφωνούν με τα μέτρα

Αναπάντεχο ήταν αυτό που συνέβη το πρωί της Δευτέρας (3/5), αφού επτά βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μέτρα για το άνοιγμα της εστίασης, στην πρώτη ημέρα λειτουργίας της μετά το σκληρό lockdown έξι μηνών για την ίδια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, οι βουλευτές αυτοί ζητούν από τον Νίκο Χαρδαλιά να αρθεί το μέτρο περί απαγόρευσης της μουσικής, ενώ αιτούνται και επέκταση του ωραρίου. Αν και οι επτά βουλευτές τονίζουν την ανάγκη να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, όπως οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, η αποκλειστική χρήση της εστίασης σε υπαίθριους χώρους από καθήμενους επισκέπτες, η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η ορθή και συνεχής χρήση μάσκας από τους εργαζομένους στη συνέχεια εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη «σιωπή» στα καταστήματα εστίασης.

Στην επιστολή τους κάνουν λόγο για απογοήτευση των επαγγελματιών του χώρου της εστίασης για τους περιορισμούς σχετικά με τη μουσική καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα υποχρεώσει τα καταστήματα να κλείνουν το αργότερο στις 22.45.

«Η πιθανότητα που προκύπτει είναι ότι έτσι δεν θα αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού σε σπίτια μετά τη λήξη του ωραρίου κυκλοφορίας» αναφέρουν στην επιστολή τους. «Επειδή είναι βέβαιο ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης θα επιδείξουν και αυτές την υπευθυνότητα που επέδειξαν και τα εμπορικά καταστήματα σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Προτείνουμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα» καταλήγει η επιστολή την οποία υπογράφουν οι:

  • Χριστόφορος Μπουτσικάκης (Α’ Πειραιά)
  • Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας)
  • Κωνσταντίνος Κυρανάκης (Νότιος Τομέας Αθηνών)
  • Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας)
  • Ιωάννης Μελάς (Α’ Πειραιά)
  • Χρήστος Δερμετζόπουλος (Έβρου)
  • Θεμιστοκλής Χειμάρας (Φθιώτιδας)

Εστίαση: Η επιστολή των «ανταρτών» της ΝΔ

«Αξιότιμε κ. Χαρδαλιά,

Mετά την σαφή μείωση του επιδημικού κύματος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επαναλειτουργία της εστίασης από τη Δευτέρα 3 Μαΐου με συγκεκριμένους όρους και κανόνες.

Είναι αυτονόητο ότι οι κανόνες που έχουν ανακοινωθεί, όπως οι αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, η αποκλειστική χρήση της εστίασης σε υπαίθριους χώρους από καθήμενους επισκέπτες, η χρήση των αυτοδιαγνωστικών τεστ και η ορθή και συνεχής χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους, πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού και υπερμετάδοσης του ιού.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για τους περιορισμούς που αποφασίστηκαν σε ότι αφορά τη μουσική αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα υποχρεώσει τα καταστήματα να κλείνουν το αργότερο στις 22.45.

Οι περιορισμοί αυτοί δημιουργούν σημαντικά εμπόδια στην ομαλή επαναλειτουργία της εστίασης και συνολικά της αγοράς. Είναι επίσης βέβαιο ότι το ωράριο θα προκαλεί σε καθημερινή βάση συνωστισμό κατά την έξοδο των πελατών από τα καταστήματα εστίασης. Η πιθανότητα που προκύπτει είναι ότι έτσι δεν θα αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού σε σπίτια μετά τη λήξη του ωραρίου κυκλοφορίας.

Στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας, ο Πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι τα νέα μέτρα «επιχειρούν να ανακουφίσουν την πολύμηνη πίεση που δέχονται οι πολίτες και ότι περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα».

Η μάχη που δίνουν οι επιχειρήσεις για να κρατηθούν όρθιες από την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και δεν θα τελειώσει σύντομα. Θα χρειαστεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια από όλους. Η κόπωση και η διάχυτη αγωνία για το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων δεν θα πρέπει να επιτείνεται από ανεφάρμοστα μέτρα.

Επειδή είναι βέβαιο ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης θα επιδείξουν και αυτές την υπευθυνότητα που επέδειξαν και τα εμπορικά καταστήματα σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Προτείνουμε την άρση της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση αλλά και την παράταση της κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Αναμένοντας την θετική απάντησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση, οι βουλευτές

Ανδρέας Κατσανιώτης, Αχαΐας
Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Β’ Αθηνών
Χριστόφορος – Εμμανουήλ Μπουτσικάκης, Α’ Πειραιώς & Νήσων
Χρήστος Δερμετζόπουλος, Έβρου
Θεμιστοκλής Χειμάρας, Φθιώτιδας
Ιωάννης Μελάς, Α’ Πειραιώς & Νήσων»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share