Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται από σήμερα τα εμβόλια - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες

Άνοιξε η πλατφόρμα για 45-49

3 Μαΐου 2021 12:17
Κορωνοϊός: Συνεχίζονται από σήμερα τα εμβόλια - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται από σήμερα Δευτέρα του Πάσχα (3/5) οι εμβολιασμοί μετά τη διακοπή ενός 24ωρου ανήμερα του Πάσχα.

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, αρκετοί συμπολίτες μας έσπευσαν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά και να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα για να πάρουν σειρά.

Να σας θυμίσουμε πώς τη Μεγάλη Παρασκευή, άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45-49, όπου μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκαν χιλιάδες αιτήσεις για το εμβόλιο.

Εμβολιασμός: Τρέχουν να προλάβουν οι 45άρηδες - 140.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (1/5) άνοιξε οι πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 45-49 και μέσα σε λίγες ώρες έχουν κλειστεί 140.000 ραντεβού.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε όλα τα εμβόλια.

Όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση, έλαβαν έτοιμο το μήνυμα με το ραντεβού τους για την «Ελευθερία» ενώ οι υπόλοιπη μπήκαν στο emvolio.gov.gr και έκλεισαν μόνοι τους ραντεβού.

Κάποιοι από αυτή την ηλικιακή ομάδα, θα κάνουν το εμβόλιο Johnson & Johnson το οποίο θα είναι διαθέσιμο μετά τις 5 Μαΐου. Θυμίζουμε ότι είναι το μόνο εμβόλιο σε μία δόση. Άρα όσοι λάβουν SMS με ένα μόνο ραντεβού, σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν με Johnson & Johnson… Παράλληλα, δείτε τις απίστευτες εικόνες έξω από εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι.

Οι 45άρηδες καίγονται να κάνουν το εμβόλιο- 140.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες

Το μήνυμα του Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό των 45-49

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 45-49 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση και στέλνει το δικό του μήνυμα.

«Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες ετών 45-49. Κλείστε το ραντεβού σας! Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο! https://emvolio.gov.gr » έγραψε σχετικά ο πρωθυπουργός.

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (1/5), άνοιξε η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού όσοι είναι από 45 ως 49 ετών.

Από τα ξημερώματα τέθηκε σε λειτουργία για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση. Για τους υπόλοιπους άνοιξε στις 8:00.

Η εν λόγω ομάδα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα σκευάσματα που έχουν έρθει στη χώρα, γεγονός που αναμένεται να εκτινάξει ακόμα περισσότερο τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται το σχέδιο «Ελευθερία».

Ήδη η ηλικιακή ομάδα 30 – 39 ετών παρουσίασε μεγάλη προσέλευση και από κοντά ακολούθησε κι αυτή των 40 – 44 ετών. Ακόμα και τη Μεγάλη Παρασκευή, οι εμβολιασμοί έγιναν με αμείωτους ρυθμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share