Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κυριακή του Πάσχα στην πόλη: Σούβλες σε αυλές, ταράτσες, πεζόδρομια ακόμα και στη θάλασσα - «Βροχή» οι παραγγελίες για οβελία με... delivery (Video)

Πολλοί Αθηναίοι έστησαν ψησταριές ακόμη και σε παραλίες

2 Μαΐου 2021 17:17
Κυριακή του Πάσχα στην πόλη: Σούβλες σε αυλές, ταράτσες, πεζόδρομια ακόμα και στη θάλασσα - «Βροχή» οι παραγγελίες για οβελία με... delivery (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πάσχα με σούβλες σε μπαλκόνια, αυλές, ταράτσες, πεζοδρόμια, ακόμα και αρνί και με ντελίβερι έκαναν σήμερα οι Έλληνες. Η Κυριακή του Πάσχα τιμήθηκε και φέτος παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Μπορεί οι έκτακτοι περιορισμοί ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα να χάλασαν σε πολλούς τα σχέδια, ωστόσο όπως φαίνεται ο παραδοσιακός οβελίας ήταν παντού στην Αθήνα, καθώς σούβλες στήθηκαν σε μπαλκόνια, αυλές, ακόμα και πεζοδρόμια, προκειμένου να μην λείψει από το οικογενειακό τραπέζι.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ίσχυαν σήμερα οι πολίτες περνούν τη γιορτινή μέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο. Συγκεκριμένα μόνο για σήμερα Κυριακή του Πάσχα υπήρχε η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο, προκειμένου να ψήσουν και να απολαύσουν τον παραδοσιακό οβελία.

Η μετακίνηση έγινε με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ συστήθηκε η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) σε όσους μετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Οι ειδικοί έδωσαν το «πράσινο φως» για τις διαδημοτικές μετακινήσεις, όμως παραμένει η απαγόρευση για μετάβαση από νομό σε νομό.

Φωτιά πήραν οι σούβλες στις ταβέρνες

Και επειδή πολλοί ήταν αυτοί που δεν είχαν τη δυνατότητα να σουβλίσουν τον παραδοσιακό οβελία, αποφάσισαν να απευθυνθούν στους… ειδικούς προκειμένου να έχουν στο τραπέζι τους, τους απαραίτητους μεζέδες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ «φωτιά» έχουν πάρει οι σούβλες στα Βλάχικα της Βάρης, αλλά πολλές ακόμα ταβέρνες και ψητοπωλεία που κάνουν διανομή κατ’ οίκον τον οβελία. Ωστόσο, πολλές από τις ταβέρνες σήμερα δεν δέχονται παραγγελίες, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι παραγγελίες έχουν γίνει εδώ και μια εβδομάδα και οι σούβλες ψήνουν από χθες το μεσημέρι προκειμένου να μπορέσουν τα μαγαζιά να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση. Τώρα σειρά είχαν οι ντελιβεράδες που κάνουν συνεχείς διανομές.

Παράλληλα, στην Αγία Μαρίνα πολίτες επέλεξαν να πάρουν τις ψησταριές τους και να τις στήσουν στην παραλία με θέα τη θάλασσα!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share