Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Πότε θα γίνουν οι κλινικές δοκιμές για τα παιδιά 6 μηνών έως 11 ετών

Στη μάχη η Pfizer

2 Μαΐου 2021 14:57
Κορωνοϊός - Εμβόλιο: Πότε θα γίνουν οι κλινικές δοκιμές για τα παιδιά 6 μηνών έως 11 ετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Pfizer ξεκίνησε τις κλινικές δοκιμές εμβολιασμών στα παιδιά, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία πριν μερικές εβδομάδες.

Οι κλινικές δοκιμές συμπεριλαμβάνουν παιδιά ηλικιών 6 μηνών έως 11 ετών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την BioNTech, είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τα παιδιά.

Εμβόλιο παιδιά: Πώς θα γίνουν οι δοκιμές

Η πρώτη φάση των δοκιμών Pfizer περιλαμβάνει 144 παιδιά (μερικά από τα οποία έχουν ήδη τις πρώτες δόσεις) και περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του προτιμώμενου επιπέδου δοσολογίας για τις τρεις ηλικιακές ομάδες - 6 μηνών έως 2 ετών, 2 έως 5 ετών και 5 έως 11 ετών.

Αρχικά, κάθε παιδί θα λάβει μια δόση 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου και στη συνέχεια, θα προχωρήσει σε υψηλότερες δόσεις. Η δόση ενηλίκων του εμβολίου Pfizer / BioNTech COVID-19 είναι δύο λήψεων, 30 μικρογραμμάριων η καθεμία.

Η δεύτερη φάση της δοκιμής είναι μια αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των επιλεγμένων επιπέδων δόσης.
«Η Pfizer έχει μεγάλη εμπειρία στην προώθηση κλινικών δοκιμών εμβολίων σε παιδιά και βρέφη και δεσμεύεται να βελτιώσει την υγεία και την ευημερία των παιδιών μέσω των προσεκτικά σχεδιασμένων κλινικών δοκιμών», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση, όπως ανέφερε το CNBC.

Σύμφωνα με τους The New York Times, οι πρώτοι συμμετέχοντες στη δοκιμή ήταν ένα ζευγάρι δίδυμων κοριτσιών 9 ετών, τα οποία ανοσοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα στις 25 Μαρτίου.

Στόχος μέσα από αυτές τις δοκιμές είναι να επεκταθεί ο εμβολιασμός σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες στις αρχές του 2022, ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία. Σύμφωνα με εκπροσώπους του Τύπου, η εταιρεία ελπίζει να έχει στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η Pfizer ξεκινάει τις κλινικές δοκιμές για παιδιά

Εμβολιασμός: Τρέχουν να προλάβουν οι 45άρηδες - 140.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (1/5) άνοιξε οι πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 45-49 και μέσα σε λίγες ώρες έχουν κλειστεί 140.000 ραντεβού.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε όλα τα εμβόλια.

Όσοι έχουν άυλη συνταγογράφηση, έλαβαν έτοιμο το μήνυμα με το ραντεβού τους για την «Ελευθερία» ενώ οι υπόλοιπη μπήκαν στο emvolio.gov.gr και έκλεισαν μόνοι τους ραντεβού.

Κάποιοι από αυτή την ηλικιακή ομάδα, θα κάνουν το εμβόλιο Johnson & Johnson το οποίο θα είναι διαθέσιμο μετά τις 5 Μαΐου. Θυμίζουμε ότι είναι το μόνο εμβόλιο σε μία δόση. Άρα όσοι λάβουν SMS με ένα μόνο ραντεβού, σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν με Johnson & Johnson… Παράλληλα, δείτε τις απίστευτες εικόνες έξω από εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι.

Οι 45άρηδες καίγονται να κάνουν το εμβόλιο- 140.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share