Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Άγιο Φως: Εικόνες από την άφιξή του στην Αθήνα

Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους

1 Μαΐου 2021 20:19
Άγιο Φως: Εικόνες από την άφιξή του στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Άγιο Φως έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου (1/5).

Το Άγιο Φως υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός δεν έγινε με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ δε χρησιμοποιήθηκαν τα γνωστά κόκκινα χαλιά, ούτε υπήρχαν μεικτά αγήματα και μπάντες.

Το Άγιο Φως έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου

Το Άγιο Φως μετά την μεταφορά του από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».

Στις 20.20, με την τακτική πτήση OA126 της Olympic Air, θα φτάσει το ‘Αγιο Φως στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το γραφείο τύπου της Fraport.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, δεν θα καταστεί εφικτή η συγκέντρωση πολιτών στο σημείο προκειμένου να παραλάβουν από τον αερολιμένα το ‘Αγιο Φως.

Εκπρόσωπος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης θα μεταφέρει το ‘Αγιο Φως σε ναούς της πόλης και από εκεί θα μπορέσουν να το παραλάβουν οι πολίτες.

Όπως είναι γνωστό φέτος η Ανάσταση θα γίνει στις 21:00 και όχι τα μεσάνυχτα.

Άγιο Φως: Με αυτό τον τρόπο θα φτάσει στην Ελλάδα

Η χώρα μας υποδέχεται το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου (1/5), ως είθισται, το Άγιο Φως, με τον κορωνοϊό βέβαια να επιτάσσει διαφορετικές ρυθμίσεις στη διάδοσή του, με διαμοιρασμό στις μητροπόλεις της χώρας με ειδικές πτήσεις.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής που θα μεταβεί, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στα Ιεροσόλυμα και θα παραστεί στην τελετή της αφής του Αγίου Φωτός θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Η ελληνική αποστολή, αναμένεται να είναι η πρώτη από τις υπόλοιπες των ορθοδόξων χωρών που θα παραλάβει το Άγιο Φως.

Άγιο Φως: Με αυτό τον τρόπο θα μοιραστεί στις μητροπόλεις της χώρας

Η άφιξη του VIP αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που θα μεταφέρει το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι προγραμματισμένη για τις 18.30 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, αν και δε θα γίνει υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους.

Εν συνεχεία και με έξοδα δυο αεροπορικών εταιρειών, μια μικρή «μοίρα» δώδεκα πολιτικών αεροσκαφών, θα μεταφέρει το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα και σε άλλες πόλεις ανά την επικράτεια.

«Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου. Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης μιλώντας το πρωί.

Υπενθύμισε δε ότι προηγήθηκαν εντατικές διαβουλεύσεις με τις Ισραηλινές αρχές:

«Θα πάω να παραλάβω το Άγιο Φως. Οι ισραηλινές αρχές είχαν κάποια δεδομένα, όπως και πέρυσι, που έλεγαν ότι και πάλι δεν θα μπορούσαμε να πάμε και θα στέλναμε μόνο ένα αεροσκάφος για να πάρει το Άγιος Φως. Μετά από πιέσεις μας, οι αντιστάσεις τους κάμφθηκαν».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share