Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εκκλησία στη Κύμη θα κάνει Ανάσταση στις 12 - Δείτε την ανακοίνωση

Κόντρα στην Ιερά Σύνοδο

1 Μαΐου 2021 14:00
Εκκλησία στη Κύμη θα κάνει Ανάσταση στις 12 - Δείτε την ανακοίνωση

Εκκλησία στην Κύμη, αποφάσισε να κάνει Ανάσταση στις 12 το βράδυ και μάλιστα έβγαλε ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει τους πιστούς γι' αυτή την αλλαγή.

Να σας θυμίσουμε, πώς η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της είχε ενημερώσει πώς η Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο θα γίνει στις εννιά το βράδυ και πως θα υπάρξει παράταση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας προκειμένου ο κόσμος να προλάβει να επιστρέψει στα σπίτια του.

Ωστόσο, ο ιεράς του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Ανδρονιανών στην Κύμη, αποφάσισε να μην ακολουθήσει τις εντολές της Ιεράς Συνόδου και να κάνει Ανάσταση στις 12 το βράδυ.

Δείτε την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο evima παρακάτω:

Εκκλησία στην Κύμη θα κάνει Ανάσταση στις 12 το βράδυ

Ο «ιπτάμενος ιερέας» από τη Χίο που έγινε viral (video)

Ο πάτερ Χριστόφορος Γουρλής, έκανε την πρώτη Ανάσταση στη Χίο στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας.

Γνωστός κι ως «ιπτάμενος ιερέας» πέταξε δαφνόφυλλα στους πιστούς, οι οποίοι χτυπούσαν τα στασίδια, ενώ εκείνος χοροπηδούσε καθώς πετούσε τη δάφνη.

Οι πιστοί απαθανάτισαν τη στιγμή με τα κινητά τους τηλέφωνα και μέσα σε λίγη ώρα ο ιερέας έγινε viral.

Την ίδια ώρα οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν σαν να γίνει σεισμός.

Η στιγμή γέμισε θετική ενέργεια τη ψυχή όσων ήταν μέσα στην εκκλησία, αλλά και όσων το είδαν στο διαδίκτυο.

Δείτε το video παρακάτω:

Άγιο Φως: Live η τελετή αφής του στον Πανάγιο Τάφο

Ζωντανά πραγματοποιείται σήμερα (1/5) η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι πιστοί που έχουν συγκεντρωθεί δε φορούν μάσκες, καθώς το Ισραήλ έχει εμβολιάσει το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού του.

Άγιο Φως: Η τελετή αφής του στα Ιεροσόλυμα και η άφιξη στην Ελλάδα

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, ο οποίος θα παραλάβει το Άγιο Φως. Ο υφυπουργός θα επιστρέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18:30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το Άγιο Φως δεν θα έρθει με τιμές αρχηγού κράτους

Το Άγιο Φως θα φτάσει στη χώρα μας το Μεγάλο Σάββατο στις έξι το απόγευμα, αλλά δεν θα το υποδεχτούν με τιμές αρχηγού κράτους όπως γινόταν τα περασμένα χρόνια.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης θα μεταβεί στους Αγίους Τόπους προκειμένου να παραλάβει το Άγιο Φως και να το μεταφέρει στην Ελλάδα, ωστόσο οι φετινές διαδικασίες θα είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες, αφού θα γίνουν «με την προσήκουσα ταπεινότητα και σεμνά, όπως επιβάλλει η συγκυρία, και όχι με τιμές αρχηγού κράτους», όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Άγιο Φως θα έρθει στην Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά κατά την άφιξή του στη χώρα δεν θα υπάρξουν ειδικές τελετές, όπως παλαιότερα.

«Η μεταφορά θα γίνει με την προσήκουσα ταπεινότητα», δεν θα υπάρξουν κόκκινα χαλιά και μπάντες στο αεροδρόμιο. Παράλληλα είναι έτοιμος ο σχεδιασμός ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα εγκαίρως, καθώς φέτος η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην απόφαση η Ανάσταση να γίνει στις 9:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι στο εξής το Άγιο Φως να μεταφέρεται με απλότητα και σεμνότητα από τους Αγίους Τόπους στην Ελλάδα, χωρίς τις τελετές του παρελθόντος.

Παλαιότερα, η άφιξη του Αγίου Φωτός ήταν μια τελετή στα όρια της υπερβολής και ακαλαισθησίας. Ενδεικτική είναι η φωτογραφία από την άφιξη στην Αθήνα το 2019. Υφυπουργοί, βουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τσολιάδες της Προεδρικής Φρουράς ήταν στο αεροδρόμιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share