Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Οι νέοι... δείχνουν το δρόμο για τον εμβολιασμό - Σειρά για τους 45-49 ετών

Έρχεται... «Ελευθερία» εν μέσω Παθών

1 Μαΐου 2021 07:30
Κορωνοϊός: Οι νέοι... δείχνουν το δρόμο για τον εμβολιασμό - Σειρά για τους 45-49 ετών
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Οι νέοι φαίνεται πως... δείχνουν το δρόμο για τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, με ουκ ολίγους να εμβολιάζονται στις ηλικίες 30-39 ετών, με τους 40-44 να έχουν κλείσει ραντεβού και τους 45-49 να παίρνουν σειρά.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στην πρώτη ηλικιακή κατηγορία ήδη έχουν κλειστεί 130.000 ραντεβού κι έχουν εμβολιαστεί 19.000 άτομα, ενώ 70.000 συμπολίτες μας από τη δεύτερη έχουν επίσης κλείσει και 3.780 έχουν εμβολιαστεί, αν και υπάρχει ακόμη αναβρασμός για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Κορωνοϊός: «Ελευθερία»... εν μέσω Παθών

Η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σήμερα, Μεγάλο Σάββατο (1/5), ανοίγει η ηλικιακή ομάδα 45-49 όπου θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν γίνει πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί ενώ σύντομα εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο πολίτες θα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Pfizer: Παραμένει ο κίνδυνος μόλυνσης από μεταλλάξεις με μόνο μία δόση του εμβολίου

Νέα έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψε πως με την μια μόνο δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού υπάρχει ενδεχόμενο να μην προκαλέσει ικανοποιητική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος για την προστασία από νέα παραλλαγμένα στελέχη του φονικού ιού, εκτός των ανθρώπων που έχουν ήδη νοσήσει από την COVID-19.

Η έρευνα έγινε υπό την καθοδήγηση του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου (Imperial College) εξετάζοντας τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα της Βρετανίας, αφού είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Tο ανοσοποιητικό σύστημα μετά την 1η δόση ήταν πιο αδύναμο

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι, που είχαν προηγούμενα ελαφρά συμπτώματα ή ήταν ασυμπτωματικοί, είχαν αναπτύξει ενισχυμένη προστασία κατά των πιο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών, που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και στη Νότια Αφρική.

Ωστόσο, το ανοσοποιητικό σύστημα μετά την πρώτη δόση, ήταν πιο αδύναμο στους ανθρώπους που δεν είχαν προηγούμενα μολυνθεί, αφήνοντας τους πιθανώς ακάλυπτους έναντι των κινδύνων μόλυνσης από τα παραλλαγμένα στελέχη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν σήμερα, οι επιστήμονες που είχαν την ευθύνη διεξαγωγής της έρευνας.

Pfizer: Παραμένει ο κίνδυνος μόλυνσης από μεταλλάξεις με μόνο μία δόση του εμβολίου

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share