Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έλεγχοι: Που θα έχει μπλόκα το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα (Video)

Αστυνομικοί παντού για να αποτρέψουν... τους πονηρούς - «θα ανοίγουμε και τα πορτ-μπαγκάζ»

30 Απριλίου 2021 23:17
Έλεγχοι: Που θα έχει μπλόκα το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια όλη την Μεγάλη Εβδομάδα με μπλόκα παντού. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται με τον κωδικό 6 στο 13033, η αστυνομία θα βρίσκεται παντού για να αποτρέψει τους... πονηρούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, μετά τα διόδια της Ελευσίνας μπλόκα και έλεγχοι θα γίνονται σε όλους τους σταθμούς όπως:

  • στον Ισθμό
  • το Κιάτο
  • το Ρίο
  • τη Νέα Πέραμο
  • την Πάχη Μεγάρων
  • τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι το Δρέπανο

Για εκείνους που θα θελήσουν να πάνε βόλτα στον Ωρωπό και μετά να φθάσουν στη Θήβα ή τη Λαμία τα μπλόκα των αστυνομικών θα τους σταματάνε:

  • στα διόδια της Θήβας και της Αγίας Τριάδας
  • στον σταθμό της Τραγάνας
  • των Θερμοπυλών
  • της Στυλίδας

Επίσης κατά μήκος των Εθνικών Οδικών Δικτύων θα κινούνται συνεχώς περιπολικά που θα μπορούν να σταματάνε για έλεγχο όσους επιχειρήσουν να «ξεγλιστρήσουν».

Μπλόκα στα διόδια-Τροχαία: «θα ανοίγουμε και τα πορτ-μπαγκάζ αν κάποιος πάει να μας κοροϊδέψει»

Για την κατάσταση που επικρατεί στα διόδια μίλησε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής – Διοικητής Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, Γιώργος Μπούσκας το πρωί της Τετάρτης στο Mega, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι γεγονός ότι ακούμε διάφορες δικαιολογίες αυτές τις ημέρες για μετακίνηση. Είναι κυρίως για ιατρικούς λόγους, για αγροτικές ασχολίες, ή επικαλούμενοι παροχή βοήθειας στους γονείς τους που είναι σε άλλους νομούς. Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι, στο προηγούμενο lockdown όμως ένας πολίτης είχε ένα ιδιόχειρο σημείωμα και ήθελε να μετακινηθεί για να συνευρεθεί με την κοπελιά του. Αυτό έγραφε στο χαρτί. Ότι είχε ανάγκη να βρεθεί με τη φίλη του», είπε ο κ. Μπούσκας.

Μάλιστα εξήγησε πως: «Ο νόμος είναι σαφής. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στα προηγούμενα διόδια, και αν ελέγχθηκε. Αν δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα όταν φτάσει εδώ, θα γυρίσει πίσω.

Είναι σαφής ο νόμος. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν ελαστικοί οι αστυνομικοί όπου μπορεί να τον σταμάτησαν στη διαδρομή του. Εγώ θα δω τι χαρτιά θα παρουσιάσει και αν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα διόδια των Μαλγάρων έχουν σφαλιστεί και δεν περνάει ούτε αυτοκίνητο χωρίς να ελεγχθεί», εξήγησε ο ίδιος.

«Αυτοί που προσπαθούν να μετακινηθούν ενόψει των εορτών φαίνονται, έχουν αποσκευές. Κάνουμε και ελέγχους, αν θεωρούμε ότι κάποιος πάει να μας κοροϊδέψει, θα ανοίξουμε και το πορτ-μπαγκάζ να δούμε. Χθες σταμάτησα ένα ζευγάρι, είχαν χαρτί για να πάνε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για εξωσωματική γονιμοποίηση. Τους επέτρεψα να περάσουν», πρόσθεσε ο κ. Μπούσκας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share