Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γηροκομείο στα Χανιά: Οι ομοιότητες με την ταινία «I care a Lot»

1 Μαΐου 2021 16:25
Γηροκομείο στα Χανιά: Οι ομοιότητες με την ταινία «I care a Lot»

Λένε πώς η ζωή αντιγράφει την Τέχνη και στην περίπτωση της υπόθεσης του γηροκομείου των Χανίων αυτό ταιριάζει απόλυτα.

Για όσους σινεφίλ έχουν δει την ταινία «I care a Lot», σίγουρα όταν άκουσαν για το γηροκομείο στα Χανιά στο μυαλό τους ήρθε η συγκεκριμένη ταινία.

Η υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά μοιάζει αρκετά με την ταινία I care a lot

Οι ομοιότητες είναι πολλές, αφού στο γηροκομείο έχουν πεθάνει 73 άνθρωποι μέσα σε έναν σχεδόν χρόνο, ενώ τα αίτια του θανάτου σε όλες τις περιπτώσεις είναι... ανακοπή καρδιάς.

Μάλιστα, από τις καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, προκύπτει πώς η επιχείρηση ανάγκαζε τους ηλικιωμένους να τους μεταβιβάζουν τη περιουσία τους, όπως ακριβώς γινόταν και στην ταινία.

Ένα άλλο περιστατικό που μοιάζει απόλυτα και στις δυο περιπτώσεις είναι πώς όταν οι συγγενείς προσπαθούσαν να δουν τους ανθρώπους τους, τότε οι υπεύθυνοι του γηροκομείου έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες για να μην συμβεί αυτό.

Η υπόθεση της ταινίας

Μια διεφθαρμένη δικαστική συμπαραστάτρια, που ιδιοποιείται τις οικονομίες των ηλικιωμένων υπό την προστασία της, βρίσκει τον δάσκαλό της όταν προσπαθεί να εξαπατήσει μια γυναίκα που τελικά δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται.

Η Marla είναι μία αδίστακτη επιτυχημένη κηδεμόνας ηλικιωμένων ατόμων που, μετά από δικό της μαγείρεμα και με τη βοήθεια του δικτύου της, ξέρει πάντοτε πώς να πείσει το δικαστήριο να της εμπιστευτεί την κηδεμονία και άρα την περιουσία των «πελατών» της προς διαχείριση.

Κατόπιν τους τοποθετεί σε γηροκομείο που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της κρατώντας τους έγκλειστους και μπουκώνοντάς τους με χάπια, και ξαφρίζει τα περιουσιακά τους στοιχεία για να ζει άνετα με τη σύντροφό της.

Όλα καλά ως εδώ (δηλαδή απολύτως σάπια), μέχρι που αναλαμβάνει την κηδεμονία της μητέρας ενός μαφιόζου και γίνεται άμεσος στόχος δολοφονίας. Εκεί παίρνει μπροστά το I Care A Lot και, παρότι άνισο συνολικά, δεν σταματά να είναι διασκεδαστικό ως το τέλος του.

Στην περίπτωση του γηροκομείου των Χανίων, οι ηλικιωμένοι πήγαιναν εκεί είτε με τη θέλησή τους είτε επειδή οι δικοί τους άνθρωποι αδυνατούσαν να τους κρατήσουν.

Η ταινία «I care a lot» κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 1 στο Netflix στη χώρα μας και σύμφωνα με τον σεναριογράφο πολλά από τα περιστατικά είναι βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας παρακάτω:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share