Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μεγάλη Παρασκευή: Ενας διαφορετικός Επιτάφιος - Με κεράκια και μάσκες οι πιστοί στην ακολουθία (Video)

Σε κλίμα κατάνυξης στις περισσότερες εκκλησίες τελέστηκε η ακολουθία του Επιταφίου - Αρκετοί πολίτες πήγαν στη Μητρόπολη Αθηνών

30 Απριλίου 2021 21:22
Μεγάλη Παρασκευή: Ενας διαφορετικός Επιτάφιος - Με κεράκια και μάσκες οι πιστοί στην ακολουθία (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μεγάλη Παρασκευή: Με κεράκια στα χέρια και μάσκες, οι πιστοί επισκέφθηκαν τις εκκλησίες σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, για την ακολουθία του Επιταφίου. Οι περισσότεροι ήταν συνεπείς στην τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Αρκετός κόσμος έσπευσε στη Μητρόπολη Αθηνών. Ο δρόμος στο εξωτερικό έκλεισε, ενώ σε αρκετά σημεία, λόγω του όγκου των πιστών, τα μέτρα δεν τηρήθηκαν.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το προσκύνημα του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε εκτός ναού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους.

Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ιερείς, νεωκόροι, ψάλτες και λοιπό προσωπικό των ορθόδοξων ναών υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν διάδοση του ιού κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών τελετών.

Εντός του ναού επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ., με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, ενώ και στον προαύλιο χώρο συστήνεται η τήρηση αποστάσεων, ιδανικά 10 μέτρων ο ένας από τον άλλον.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο παρεκκλήσι του «Ιπποκρατείου» για τη Ακολουθία του Επιταφίου (Video)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Μ. Παρασκευής αποφάσισε να παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, παρεκκλήσιο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ιπποκράτειο». Ο πρωθυπουργός βρέθηκε εκεί μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε μαζί με την σύζυγό του, Σία Κοσιώνη και την οικογένειά τους στον Νέο Κόσμο και συγκεκριμένα στον Άγιο Ιωάννη τον Κυνηγό προκειμένου να παρακολουθήσουν την ακολουθία του Επιταφίου.

Ο κ. Μπακογιάννης, μαζί με τη σύζυγό του Σία Κοσιώνη, και τα παιδιά τους, εισήλθαν στον Ναό του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού, όπου τελείται η ακολουθία, με βάση τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα

Η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Επιτάφιο μαζί με τον γιο του και της Σίας Κοσιώνη και του Κώστα Μπακογιάννη

Ενώ, το δικό του συλλυπητήριο μήνυμα θέλησε να στείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία που συνέβη στο όρος Μερόν που είχε ως αποτέλεσμα 44 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share