Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έρευνα για παράνομο γηροκομείο στην Κέρκυρα

Εντοπίστηκαν πέντε ηλικιωμένοι σε άσχημη κατάσταση

29 Απριλίου 2021 19:46
Έρευνα για παράνομο γηροκομείο στην Κέρκυρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια καταγγελία στους αστυνομικούς του τμήματος Λευκίμμης ότι στην περιοχή Σπαρτερά της Κέρκυρας λειτουργεί γηροκομείο χωρίς άδεια, κινητοποίησε την Εισαγγελία Πρωτοδικών του νησιού που έδωσε εντολή στην Ασφάλεια να διενεργήσει έρευνα.

Στον χώρο έγινε έλεγχος το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης και διαπιστώθηκε ότι φιλοξενούνταν πέντε ηλικιωμένοι, η κλινική εικόνα των οποίων δεν είναι καλή και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν στην Ασφάλεια για να δώσουν εξηγήσεις οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, ένας 85χρονος και η 60χρονη κόρη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους ισχυρίζονται ότι δεν λειτουργούν οίκο ευγηρίας, αλλά φιλοξενούν στο σπίτι τους τούς πέντε ηλικιωμένους, για τους οποίους υποστηρίζουν ότι είναι μακρινοί συγγενείς τους. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο τελειωμό δεν έχουν οι νέες αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά.

Έρευνα για παράνομο γηροκομείο στην Κέρκυρα

Θρίλερ με το γηροκομείο Χανίων: «Είδα ότι έπαιρνε ψυχοφάρμακα» - Νέες καταγγελίες (Video)

Συγγενής ηλικιωμένης από το γηροκομείο στα Χανιά καταγγέλλει πως της χορηγήθηκαν ακόμη και ψυχοφάρμακα. «Είδα από τον ΑΜΚΑ της ότι έπαιρνε φάρμακα που δεν τα είχε πάρει ποτέ στη ζωή της, ψυχοφάρμακα. Ακόμα και Στεντόν της είχαν γράψει», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Δημήτρης Παρδαλάκης, συγγενής ηλικιωμένης. Επίσης, μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία για τις συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο στα Χανιά, την ασιτία και τους ανύπαρκτους κανόνες υγιεινής έρχεται στο φως και σοκάρει.

Ο συνεργαζόμενος ψυχίατρος του γηροκομείου διέψευσε το γεγονός τονίζοντας ότι «ποτέ δεν πρότεινα και δεν χορήγησα φάρμακο, φαρμακευτική ουσία, σκεύασμα φαρμακευτικό της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών, τύπου στεντόν ή οτιδήποτε άλλο».

«Δεν ήμουν συντονιστής εγώ, του ιατρικού έργου εκεί. Ο συντονιστής ήταν ο γιατρός της μονάδας και η διευθύντρια. Και μάλιστα πέρυσι με τον Covid, είμαι κάποιας ηλικίας, είχε υπάρξει το lockdown, και πέρασε και μήνας να πάω. Πιθανότατα την ίδια περίοδο που συνέβησαν ό,τι συνέβησαν με τις κατηγορίες», πρόσθεσε ο ψυχίατρος.

Ο συγκεκριμένος γιατρός της μονάδας, σύμφωνα με τον ψυχίατρο, είναι ο ίδιος που υπέγραφε, ανελλιπώς, ως αιτία θανάτου των ηλικιωμένων, την ανακοπή καρδιάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share