Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Φρενίτιδα για ένα... εμβόλιο: Απίστευτες εικόνες σε εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι!

Τρέλα για τους εμβολιασμούς!

29 Απριλίου 2021 15:20
Φρενίτιδα για ένα... εμβόλιο: Απίστευτες εικόνες σε εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, με σκοπό να έρθει η ώρα του ραντεβού και να γίνει το εμβόλιο.

Πολλά είναι τα ραντεβού που κλείνονται και αυτό σημαίνει πως είναι πολύς και ο κόσμος. Έτσι, αυξήθηκε η κίνηση την ώρα που πληθαίνουν και οι ηλικιακές ομάδες.

Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» εξυπηρετεί πολύ κόσμο στην Αττική και ήταν φυσικό η προσέλευση του κόσμου για να εμβολιαστεί να είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα συνωστισμού και κάποιος εκνευρισμός.

 Φρενίτιδα για ένα... εμβόλιο

Το πρόγραμμα εμβολιασμών φαίνεται πως προχωράει με ταχύτατους πλέον ρυθμούς καθώς η συμμετοχή των πολιτών είναι τεράστια. Και είναι κάτι που φάνηκε περίτρανα αμέσως μόλις άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44.

Σημειώνεται ότι από την 1η Απριλίου στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού εντάχθηκαν δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική και ξεκίνησε μία νέα φάση στη διενέργεια των εμβολιασμών.

 Φρενίτιδα για ένα... εμβόλιο

Οι πολίτες στον δρόμο για την «Ελευθερία»

Η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι στον κορωνοϊό με την επιχείρηση «Ελευθερία», το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών που εκπονήθηκε πριν από την άφιξη των πρώτων εμβολίων στη χώρα μας.

Οι βασικές του αρχές είναι η υγειονομική ασφάλεια των πολιτών, η ηθική και η ακεραιότητα όσο αφορά τη διάθεση των εμβολίων στις ομάδες πολιτών που προηγούνται, και η διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση την διάθεσης των εμβολίων.

Το σχέδιο στηρίζεται στη συνεργασία και τον συντονισμό όλων των φορέων που εμπλέκονται στον εμβολιασμό και χαρακτηρίζεται από εγρήγορση, ευελιξία και προσαρμοστικότητα!


 Φρενίτιδα για ένα... εμβόλιο

Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Από σήμερα τα ραντεβού για τους 40-44 - Τι ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην καθιερωμένη ενημέρωση. Παράλληλα, το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών.

Στους εμβολιασμούς αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δηλώνοντας υπερήφανος για όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία».

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 2,9 εκατ. συμπολίτες μας «και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατ. εμβολιασμούς». «Από τη Μ. Δευτέρα», όπως είπε ο υπουργός, «σπάμε κάθε μέρα τα ρεκόρ των εμβολιασμών» και «από την Τετάρτη του Πάσχα θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα».

«Επιταχύνουμε και θα φτάσουμε τις 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, είπε ο κ. Κικίλιας, κάνοντας αναφορά στο άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό των συμπολιτών μας, που ανοίγουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39.

Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44 με AstraZeneca, ενώ το Μ.Σάββατο ανοίγει για τους 45-49. Τον Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι οι άνω των 30 ετών και 106.152 ηλικίας 30-39 ετών έχουν κλείσει από χθες το ραντεβού τους και 9.142 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, στους οποίους ξεστοκάρουμε εμβόλια, είπε ζητώντας από όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πατριωτισμό, για να προχωρήσει το εγχείρημα των εμβολιασμών και να επιστρέψει η κοινωνία σε μία καλύτερη καθημερινότητα και κοινωνική ζωή.

«Να έχουμε μία πολύ καλή τουριστική σεζόν, μιας και η χώρα μας είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας», ευχόμενος Καλό Πάσχα σε όλους και ζητώντας από όλους την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Παράλληλα, πεπεισμένος ότι το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer θα είναι αποτελεσματικό και για την ινδική παραλλαγή του βασικού στελέχους του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο εκ των ιδρυτών της BioNTech Ογούρ Σαχίν

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share