Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εμβολιασμοί: Ως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Όλα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

29 Απριλίου 2021 14:47
Εμβολιασμοί: Ως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο όποιος ενήλικος το επιθυμεί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εμβολιασμοί: Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν όποιοι ενήλικοι το επιθυμούν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σχεδόν 115 χιλιάδες (114.873) πολίτες ηλικίας 30-39, και 22 χιλιάδες (21.706) πολίτες ηλικίας 40-44. Ήδη πάνω από 10 χιλιάδες (10.252) πολίτες 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Σχετικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί "ξεστοκαρίσματος" του εμβολίου της AstraZeneca, ο υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας. Ο υπουργός χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι θα περίμενε διορθωτική δήλωσή του. Ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ασφαλές είναι το εμβόλιο για εγκύους και θηλάζουσες.

Σε εξέλιξη πρόγραμμα εμβολιασμού στο σπίτι

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson.

Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα, ενώ κλείνοντας ανέφερε ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα. Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μπόνους για τους υγειονομικούς, στο χρόνο που πρέπει.

Εμβολιασμοί: Ως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Έρχονται "ελευθερίες" για τους εμβολιασμένους

Για αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλη την επικράτεια μίλησε η καθηγήτρια, αναφέροντας ότι το τρίτο κύμα παρουσίασε μείωση κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η μείωση είναι σταθερή τις δυο τελευταίες εβδομάδες και ο συνολικός δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 4,5%.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια η ίδια, αυτή την εβδομάδα μέσω των κινητών μονάδων Υγεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκαν 21.000 rapid tests σε όλη την επικράτεια, με τον δείκτη θετικότητας να βρίσκεται στο 1,75%, ενώ το επιδημιολογικό φορτίο έχει πτωτική πορεία.

Στη συνέχεια η καθηγήτρια ενημέρωσε ότι ο μέσος όρος εισαγωγών στα νοσοκομεία βρίσκεται στις 462, ενώ 5.000 ασθενείς COVID νοσηλεύονται σε όλη την επικράτεια. Οι μονάδες ΜΕΘ παρουσιάζουν κάλυψη 90% ενώ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οι αποσωληνώσεις ασθενών ήταν περισσότερες.

Η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι, τους επόμενους μήνες -μέσα στο καλοκαίρι- θα απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες, με το σχέδιο της κυβέρνησης να ανακοινώνεται στο μέλλον.

Η όποια χαλάρωση σχεδόν αυτόματα θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι, υπογράμμισε, γι αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. Η κ. Παπαευαγγέλλου αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού και είπε ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Μίλησε επίσης για τη σημασία της χρήσης της μάσκας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share