Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέες αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά: Άλλοι 10 θάνατοι που δεν είχαν καταγραφεί (Video)

Αδελφός 58χρονου ζητά την εκταφή του

29 Απριλίου 2021 14:28
Νέες αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά: Άλλοι 10 θάνατοι που δεν είχαν καταγραφεί (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γηροκομείο στα Χανιά: Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες για τον θάνατο 73 ηλικιωμένων στο γηροκομείο στα Χανιά, ενώ δεν σταματούν να αποκαλύπτονται νέα στοιχεία, που αποδεικνύουν το μέγεθος του σκανδάλου της άσχημης μεταχείρισης και εκμετάλλευσης συμπολιτών μας από τους υπεύθυνους της δομής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, στην έρευνα προστίθενται πλέον ακόμη 10 θάνατοι φιλοξενούμενων στον οίκο ευγηρίας, οι οποίοι δεν είχαν καταγραφεί. Το νέο αυτό στοιχείο ανεβάζει το σύνολο των νεκρών σε τουλάχιστον 80, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και περισσότεροι. Παράλληλα δείτε και άλλη μια συγκλονιστική μαρτυρία: "Eίδα τον πατέρα μου από την τζαμαρία δεμένο σε καρέκλα".

Ψυχοφάρμακα και μεταβιβάσεις ακινήτων

Σημειώνεται πως οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών στρέφονται πλέον σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη κατεύθυνση αφορά τις καταγγελίες για άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα στη δομή, ενώ η δεύτερη είναι οι «ύποπτες», όπως τις χαρακτηρίζουν, μεταβιβάσεις περιουσιών ή ακινήτων τροφίμων που αποβίωσαν, σε άτομα που σχετίζονται με το γηροκομείο.

Μάλιστα, στο θρίλερ ήρθαν να προστεθούν και καταγγελίες από συγγενείς ηλικιωμένων που έμειναν στο γηροκομείο, ότι τους έδιναν – χωρίς λόγο – ψυχοφάρμακα, με τον ψυχίατρο της δομής να αφήνει υπόνοιες πως είναι πιθανό να έγραφαν άλλοι, εν αγνοία του, τέτοια φάρμακα στους ηλικιωμένους.

Εκταφή του αδελφού του ζητά 58χρονος

Την ίδια ώρα, δεν σταματούν οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες συγγενών τροφίμων του γηροκομείου, που υποστηρίζουν πως οι δικοί τους άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους υπό περίεργες συνθήκες. Σύμφωνα με το zarpanews.gr, πολίτης από τα Χανιά ζητά τώρα την εκταφή του 58χρονου αδελφού του, που απεβίωσε στο ίδρυμα τον Ιανουάριο του 2021.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, έπειτα από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, θεωρεί τον θάνατό του ύποπτο, ενώ υποστηρίζει ότι λίγο πριν πεθάνει ο 58χρονος μίλησε στο τηλέφωνο με τη διευθύντρια του γηροκομείου χωρίς να υπάρξει καμία αναφορά στην κατάστασή του.

Παράλληλα, πρώην εργαζόμενος του γηροκομείο, μιλώντας στο zarpanews.gr, σημείωσε πως ο άνδρας που έφερε στομία (για να αποβάλλονται το περιεχόμενο του εντέρου και τα κόπρανα εκτός του σώματος) κοιμόταν μόνιμα στο χώρο των πλυντηρίων, ενώ του είχαν αλλάξει αγωγή και ήθελαν να του δώσουν μορφίνη γιατί «τον είχαν για τρελό».

Τι υποστηρίζει ο συνήγορος του γηροκομείου

Σημειώνεται πως χθες, Μεγάλη Τετάρτη, στην εισαγγελία Εφετών Χανίων εμφανίστηκαν οι δικηγόροι του γηροκομείου ζητώντας από τους ανακριτές να καλούν τους μάρτυρες και της δικής τους πλευράς προς εξέταση. Υποστήριξαν, μάλιστα, ότι η δομή δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό θανάτων για το επίμαχο διάστημα, ενώ κάλεσαν 73 δικούς τους μάρτυρες.

«Οι τουλάχιστον 73 μάρτυρες που προτείνουμε είναι μάρτυρες αλήθειας και όχι μάρτυρες υπερασπίσεως όπως προφασίζονται. Επομένως στο στάδιο αυτό που βρισκόμαστε της προκαταρκτικής πρέπει να ακουστούν και οι δύο πλευρές ώστε ο ζυγός της Δικαιοσύνης να ισορροπήσει» αναφέρει ο δικηγόρος της δομής, Νίκος Ρουσσόπουλος.

«Δεν έχουμε ενημερωθεί, δεν γνωρίζουμε τι ερευνάται.. πόσοι θάνατοι; Είναι 24 που ανέφερε ο δήμος Χανίων για τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτων; Είναι και από γειτονικούς νομούς; Δεν το γνωρίζουμε», προσέθεσε.

Στο στόχαστρο και η Περιφέρεια Χανίων

Την ίδια ώρα, η δικηγόρος που εκπροσωπεί συγγενείς θυμάτων - και που η ίδια έχασε τον πατέρα της που διέμενε στο γηροκομείο, με αναφορά της προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, βάζει στο στόχαστρο την Περιφέρεια στα Χανιά, καθώς καταγγέλλει ότι οι φιλοξενούμενοι ήταν περισσότεροι σε σχέση με την άδεια που είχε η δομή, και το ότι σε πρόσφατο έλεγχο βρέθηκαν κλειδωμένες πόρτες που οδηγούσαν σε χώρους φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, πάντως, δήλωνε προ ημερών πως δεν είχε βρεθεί τίποτα το μεμπτό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share