Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

ΟΑΣΘ: Οι αλλαγές στα δρομολόγια το Μεγάλο Σάββατο

Σας ενδιαφέρει

29 Απριλίου 2021 13:10
ΟΑΣΘ: Οι αλλαγές στα δρομολόγια το Μεγάλο Σάββατο

Αλλαγές αναμένεται να γίνουν στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ για το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου, ενώ θέτει σε ισχύ και ειδικές ρυθμίσεις για τις γραμμές που εξυπηρετούν τα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση ο ΟΑΣΘ, το Μεγάλο Σάββατο 1/5, τα τελευταία δρομολόγια προς κάθε κατεύθυνση θα πραγματοποιηθούν στις 19:20 (αναχώρηση από αφετηρία και τέρμα), με εξαίρεση τα δρομολόγια της γραμμής Ν1 «ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο», τα οποία θα εκτελεστούν κανονικά.

Σε ό,τι αφορά τις ειδικές ρυθμίσεις που αποφασίστηκε να εφαρμοστούν το Μεγάλο Σάββατο για τις γραμμές που θα εξυπηρετούν νοσοκομεία, από τον ΟΑΣΘ επισημαίνεται ότι στις λεωφορειακές γραμμές 01, 28, 32Ν και 57Υ θα εκτελεστούν επιπλέον τα εξής δρομολόγια: στη γραμμή 01 η ώρα αναχώρησης ορίστηκε στις 22:00 από Σ.Μ. ΚΤΕΛ Μακεδονία και στις 23:10 από Τ.Σ. Ευκαρπίας – Σκλαβενίτης, ενώ στη γραμμή 28 η ώρα αναχώρηση θα γίνει στις 22:00 από Τ.Σ. Πανεπιστήμια και στις 23:20 από Τ.Σ. Ευκαρπίας – Σκλαβενίτης.

Στη γραμμή 32Ν η ώρα αναχώρηση ορίστηκε στις 21:45 από Τ.Σ. Κάτω Ηλιούπολης – Ευόσμου και στις 23:05 από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο και στη γραμμή 57Υ, οι ώρες αντίστοιχα είναι στις 22:10 από την πλατεία Αριστοτέλους και στις 23:20 από το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Πρωτομαγιά: Δείτε πότε μεταφέρεται η αργία

Η εργατική Πρωτομαγιά, φέτος, πέφτει Μεγάλο Σάββατο και σύμφωνα με τον νόμο, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε η αργία μεταφέρεται για την πρώτη εργάσιμη ημέρα.

H αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται Τρίτη 4 Μαϊου

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 4468/2017, ως μέρα υποχρεωτικής αργίας, η Πρωτομαγιά πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη εργάσιμη ημέρα στην περίπτωση που συμπίπτει με Κυριακή, με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με τη Δευτέρα του Πάσχα. Παράλληλα, διαβάστε τα σενάρια των ειδικών για να κάνουμε Πάσχα στο χωριό.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) κατά τη συνεδρίασή της, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη 4 Μαΐου.

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και, αν απαιτηθεί, η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων» αναφέρει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση. «Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας. Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Δεν είναι αργία, είναι απεργία!» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΓΣΕΕ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share