Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αγρίεψαν τα μπλόκα της Τροχαίας για το Πάσχα -Σαρωτικοί έλεγχοι, αναστροφή και... πίσω για οδηγούς στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

Μπελάδες για όσους θέλησαν να αποδράσουν

29 Απριλίου 2021 12:24
Αγρίεψαν τα μπλόκα της Τροχαίας για το Πάσχα -Σαρωτικοί έλεγχοι, αναστροφή και... πίσω για οδηγούς στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυστηροί είναι και σήμερα οι έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια όλης της χώρας, όπου έχουν στηθεί μπλόκα και πραγματοποιούνται έλεγχοι για όσους επιχειρούν να μετακινηθούν εκτός περιφερειακής ενότητας χωρίς επαρκή δικαιολογία.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των οχημάτων που εξήλθαν, αλλά και εισήλθαν, το τελευταίο 24ωρο (από τις 06:00 της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου έως την ίδια ώρα σήμερα το πρωί), από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.

«Όποιος δεν διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία ελέγχονται εξονυχιστικά, δεν θα περάσει από τα διόδια», επισημαίνουν, για ακόμη μία φορά, αστυνομικές πηγές.

Η κάμερα του OPEN TV βρέθηκε στα διόδια της Ελευσίνας νωρίς το πρωί όπου η κίνηση των οχημάτων ήταν αυξημένη. Και σήμερα ωστόσο οι αστυνομικοί σταματούσαν ένα προς ένα όλα τα οχήματα προχωρώντας σε έλεγχο των βεβαιώσεων.

Αγρίεψαν τα μπλόκα της Τροχαίας για το Πάσχα

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά από περιστατικά τις προηγούμενες ημέρες με εκδρομείς που παρουσίαζαν μη έγκυρες βεβαιώσεις μετακίνησης, στα διόδια της Ελευσίνας βρέθηκαν και ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, οι οποίοι μαζί με την ΕΛ.ΑΣ. διενεργούσαν online ελέγχους. Σκοπός είναι να βελτιωθεί η δυνατότητα διασταύρωσης των στοιχείων που αναγράφονται στις βεβαιώσεις. Τα σκάνερ στα διόδια θα είναι συνδεδεμένα σε δημόσιες βάσεις δεδομένων, όπως για παράδειγμα στην «Εργάνη».

Οι βεβαιώσεις θα διασταυρώνονται με φορητούς σαρωτές εγγράφων σε πραγματικό χρόνο από την κεντρική ομάδα υποστήριξης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι εφικτός ο ουσιαστικός και πλήρης έλεγχος της ορθότητας και της γνησιότητας των στοιχείων.

Πάντως, ανεξάρτητα από την παρουσία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στα διόδια, και οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. είναι αυστηροί. Όπως δήλωσε χθες ο διοικητής Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, αν οι αστυνομικοί θεωρήσουν ότι κάποιος θέλει να κοροϊδέψει για τον λόγο μετακίνησης, θα ανοίξουν ακόμη και το πορτμπαγκάζ.

Το τελευταίο 24ωρο, 273 οχήματα έκαναν αναστροφή από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο αριθμός των οχημάτων που εξήλθαν, αλλά και εισήλθαν, το τελευταίο 24ωρο (από τις 06:00 της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου έως την ίδια ώρα σήμερα το πρωί), από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών παρουσιάζει αύξηση, ενώ 273 οχήματα, συνολικά, έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω επειδή οι οδηγοί τους δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα.

Το τελευταίο 24ωρο, λοιπόν, από τα διόδια της Αθηνών - Κορίνθου, στην Ελευσίνα, εξήλθαν 16.400 οχήματα, ενώ εισήλθαν 13.840 οχήματα. Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 227 επιστροφές. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο (από τις 06:00 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου έως την ίδια ώρα της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου), από την Ελευσίνα εξήλθαν 13.633 οχήματα, ενώ εισήλθαν 12.423. Παράλληλα, οι οδηγοί 170 οχημάτων έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω. Σε ό,τι αφορά την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και ειδικότερα από τα διόδια Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο εξήλθαν 18.809 οχήματα, εισήλθαν 16.823, ενώ έκαναν αναστροφή 46. Το προηγούμενο 24ωρο, στο ίδιο σημείο, τα οχήματα ήταν 17.567 και 16.651, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, έκαναν αναστροφή 47 οχήματα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση.

Σαρωτικοί έλεγχοι, αναστροφή και... πίσω για οδηγούς

Έλεγχοι και σε λεωφορεία και σε λιμάνια

Εκτός από τα αυτοκίνητα ιδιωτών, οι Αρχές πραγματοποιούν ελέγχους και σε όλους τους επιβάτες υπεραστικών λεωφορείων τόσο στα ΚΤΕΛ πριν από την επιβίβαση, όσο και στα διόδια, μη διστάζοντας να τους κατεβάσουν και να δείξουν τον δρόμο για την επιστροφή στην περίπτωση που δεν έχουν έγκυρη βεβαίωση.

Επίσης, έλεγχοι διενεργούνται και στα λιμάνια της χώρας. Κάμερα του OPEN TV βρέθηκε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, όπου το Λιμενικό ελέγχει τους ταξιδιώτες. Στους περισσότερους επιτρέπεται η μετακίνηση, ωστόσο σε μία περίπτωση απαγόρευσαν την επιβίβαση στο πλοίο σε μία κυρία η οποία ισχυρίστηκε ότι θα πήγαινε στη Σαντορίνη για να δει γιατρό.

Υπενθυμίζεται ότι η διαπεριφερειακή μετακίνηση για λόγους υγείας επιτρέπεται μόνο προς δημόσια δομή υγείας, η οποία θα πρέπει να πιστοποιείται από έγγραφο της ίδιας της δομής. Επίσης, η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, σε κηδεία, διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, φυσικά, πρέπει να επιδεικνύουν οι πολίτες τα απαραίτητα έγγραφα. Διευκρινίστηκε, ακόμη, ότι δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share