Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - εμβολιασμοί: Διαθέσιμα ραντεβού και για τους 40άρηδες - Έρχονται "ελευθερίες" για τους εμβολιασμένους

Το Μ. Σάββατο θα ανοίξουν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45- 49!

29 Απριλίου 2021 08:30
Κορωνοϊός - εμβολιασμοί: Διαθέσιμα ραντεβού και για τους 40άρηδες - Έρχονται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Το απόγευμα της Μ. Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ενημέρωση για την εξέλιξη του ιού ανέφερε πως το βράδυ θα άνοιγε η πλατφόρμα του ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40 - 44. Έτσι χθες άρχισαν να αποστέλλονται μαζικά SMS από το emvolio.gov.gr στους πολίτες που ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα και διαθέτουν άυλη συνταγογράφηση.

Μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά έκλεισαν τα πρώτα ραντεβού μέχρι και τον Ιούνιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όποιος μπαίνει στην πλατφόρμα να μην βρίσκει διαθέσιμο ραντεβού. Μετά από αυτή την ανεπάντεχη εξέλιξη, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι λόγω της κατακόρυφα αυξημένης ζήτησης θα υπάρξει άμεσα αύξηση εμβολιαστικών γραμμών και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Έτσι από σήμερα το πρωί, οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας, μπορούν να βρουν ραντεβού ακόμα και για αύριο. "Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα", δήλωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

εμβόλια για 40άρηδες

Τι αναφέρει το SMS που εστάλη από το emvolio.gov.gr;

Αναλυτικότερα, το SMS που εστάλη από το emvolio.gov.gr σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση αναφέρει: "Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου".

Η πλατφόρμα για τους 40 - 44 έχει ανοίξει για τα εμβόλια της AstraZeneca. Το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45- 49 ετών με όλα τα εμβόλια.

Με τους ρυθμούς που ακολουθεί η υγειονομική επιχείρηση "Ελευθερία", τον Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών, ενώ ο αριθμός των εμβολιασμών θα αγγίζει τους 100.000 ανά ημέρα στα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που θα είναι διαθέσιμα από τις 5 Μαΐου.

Στους πολίτες ηλικίας 30 - 39 ετών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 9.142 εμβολιασμοί πολιτών και έχουν προγραμματιστεί πάνω από 106.652 ραντεβού.

Έρχονται «ελευθερίες» για τους εμβολιασμένους!

Για αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλη την επικράτεια μίλησε η καθηγήτρια, αναφέροντας ότι το τρίτο κύμα παρουσίασε μείωση κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η μείωση είναι σταθερή τις δυο τελευταίες εβδομάδες και ο συνολικός δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 4,5%.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια η ίδια, αυτή την εβδομάδα μέσω των κινητών μονάδων Υγεία του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκαν 21.000 rapid tests σε όλη την επικράτεια, με τον δείκτη θετικότητας να βρίσκεται στο 1,75%, ενώ το επιδημιολογικό φορτίο έχει πτωτική πορεία.

Στη συνέχεια η καθηγήτρια ενημέρωσε ότι ο μέσος όρος εισαγωγών στα νοσοκομεία βρίσκεται στις 462, ενώ 5.000 ασθενείς COVID νοσηλεύονται σε όλη την επικράτεια. Οι μονάδες ΜΕΘ παρουσιάζουν κάλυψη 90% ενώ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οι αποσωληνώσεις ασθενών ήταν περισσότερες.

Η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι, τους επόμενους μήνες -μέσα στο καλοκαίρι- θα απολαμβάνουν περισσότερες ελευθερίες, με το σχέδιο της κυβέρνησης να ανακοινώνεται στο μέλλον.

Η όποια χαλάρωση σχεδόν αυτόματα θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι, υπογράμμισε, γι αυτό συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Η κ. Παπαευαγγέλλου αναφέρθηκε στη σημασία του εμβολιασμού και είπε ότι πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Μίλησε επίσης για τη σημασία της χρήσης της μάσκας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share