Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Από σήμερα τα ραντεβού για τους 40-44 - Τι ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών

28 Απριλίου 2021 18:18
Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Από σήμερα τα ραντεβού για τους 40-44 - Τι ανακοίνωσε ο Κικίλιας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 40-44 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην καθιερωμένη ενημέρωση. Παράλληλα, το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών.

Στους εμβολιασμούς αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δηλώνοντας υπερήφανος για όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία».

Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 2,9 εκατ. συμπολίτες μας «και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατ. εμβολιασμούς». «Από τη Μ. Δευτέρα», όπως είπε ο υπουργός, «σπάμε κάθε μέρα τα ρεκόρ των εμβολιασμών» και «από την Τετάρτη του Πάσχα θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα».

«Επιταχύνουμε και θα φτάσουμε τις 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, είπε ο κ. Κικίλιας, κάνοντας αναφορά στο άνοιγμα της πλατφόρμας για εμβολιασμό των συμπολιτών μας, που ανοίγουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39.

Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44 με AstraZeneca, ενώ το Μ.Σάββατο ανοίγει για τους 45-49. Τον Μάιο θα εμβολιάζονται όλοι οι άνω των 30 ετών και 106.152 ηλικίας 30-39 ετών έχουν κλείσει από χθες το ραντεβού τους και 9.142 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, στους οποίους ξεστοκάρουμε εμβόλια, είπε ζητώντας από όλους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και πατριωτισμό, για να προχωρήσει το εγχείρημα των εμβολιασμών και να επιστρέψει η κοινωνία σε μία καλύτερη καθημερινότητα και κοινωνική ζωή.

«Να έχουμε μία πολύ καλή τουριστική σεζόν, μιας και η χώρα μας είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας», ευχόμενος Καλό Πάσχα σε όλους και ζητώντας από όλους την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Παράλληλα, πεπεισμένος ότι το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer θα είναι αποτελεσματικό και για την ινδική παραλλαγή του βασικού στελέχους του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο εκ των ιδρυτών της BioNTech Ογούρ Σαχίν

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share