Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανατροπή με την κατάργηση των sms - Τι συμβαίνει

Οι ενστάσεις των λοιμωξιολόγων

28 Απριλίου 2021 12:56
Ανατροπή με την κατάργηση των sms - Τι συμβαίνει

Προβληματισμένη είναι η Κυβέρνηση για την ακύρωση του sms στο 13033 και στο 13032, καθώς οι λοιμωξιολόγοι έχουν τις ενστάσεις τους.

Αρκετοί πιστεύουν πώς μια τέτοια απόφαση θα βγάλει τους πολίτες στους δρόμους και έτσι αυτή η κίνηση θα φέρει διαφορετικά αποτελέσματα από που όλοι θέλουν.

Σήμερα (28/4) οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν στις 18.00 και κατά πάσα πιθανότητα το παρόν σε αυτή την κρίσιμη συνάντηση θα δώσει και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η χρήση του SMS από τη στιγμή που τη Δευτέρα του Πάσχα ανοίγει η εστίαση, δεν βοηθάει τόσο πολύ, ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι την 14η Μαΐου, οπότε κι ανοίγει ο τουρισμός, θα καταργηθεί οριστικά.

Όπως, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης για την εστίαση που ανοίγει από τη Δευτέρα 3 Μαΐου «δεν χρειάζεται η αποστολή sms».

Υπό αναμόρφωση το σύστημα των sms - Δε θα χρειάζεται sms για την εστίαση (Video)

Για την κατάργηση των sms αλλά και για τις μετακινήσεις μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι «δεν χρειάζεται η αποστολή sms για την εστίαση» και εξήγησε, αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας στις 23:00 ότι, «23:00 είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μετά τις 23:00 μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να κυκλοφορούν», καλώντας τους πολίτες να υπολογίζουν το χρόνο τους ώστε, στις 23:00 να έχουν φτάσει στα σπίτια τους.

Στο ερώτημα αν στην εστίαση που ανοίγει τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνονται και τα μπαρ, καθώς έχει προκύψει σύγχυση, είπε πως το θέμα των ΚΑΔ που θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, καθώς και η χρήση του sms μετακίνησης, αποτελούν τα σημερινά υπό εξέταση θέματα της Επιτροπής. Ωστόσο δείτε και ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται μείωση ενοικίου.

Τι είπε για τα γυμναστήρια

«Όλο το σύστημα των sms είναι υπό αναμόρφωση, να περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις», σημείωσε σχετικά και είπε πως «στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις» ξεκαθαρίζοντας ότι, «τη Δευτέρα θα είναι ξεκάθαρο το πώς θα λειτουργήσουν». Το ίδιο είπε και για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει και το λιανεμπόριο χωρίς την αποστολή sms, ότι δηλαδή «το θέμα είναι υπό αναμόρφωση», ζητώντας υπομονή μέχρι τις ανακοινώσεις.

Κλείνοντας σχετικά με τα γυμναστήρια επεσήμανε ότι, πρέπει «να περιμένουμε να ανοίξει η εστίαση, να δούμε το θέμα της διασποράς. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διασπορά, θα το περιμένουμε από τους επιστήμονες, που αυτήν τη στιγμή έχουν το νου της στο άνοιγμα της Δευτέρας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share