Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ναύπλιο: Καρχαρίας αναστάτωσε τους πάντες σε παραλία

Απίστευτο

28 Απριλίου 2021 09:44
Ναύπλιο: Καρχαρίας αναστάτωσε τους πάντες σε παραλία

Καρχαρίας έκανε την εμφάνισή του σε παραλία του Ναυπλίου και μάλιστα βγήκε στα νερά.

Όσοι βρέθηκαν στην παραλία Καραθώνα το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν... έναν καρχαρία να κολυμπάει στα ρηχά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis, ο καρχαρίας που εντοπίσθηκε στην παραλία του Ναυπλίου και βιντεοσκοπήθηκε είναι Γλαυκοκαρχαρίας και ονομάζεται και Γαλάζιος (λόγω του χρώματός του). Προφανώς οδηγήθηκε στα ρηχά του κόλπου από κάποιο κοπάδι ψαριών που κυνηγούσε για να φάει.

Πρόκειται για καρχαρία της οικογένειας Καρχαρινίδες, που ζει σε εύκρατες θάλασσες. Αν και συνήθως οκνηροί, μπορούν να κινηθούν γρήγορα. Οι γλαυκοκαρχαρίες τρέφονται με μικρά ψάρια και καλαμάρια, αλλά μπορούν να επιτεθούν και σε μεγαλύτερη λεία. Παράλληλα, δείτε τον ψαρά που έπιασε έναν μωρό καρχαρία.

Ο γλαυκοκαρχαρίας είναι ένας λεπτός, πανέμορφος καρχαρίας που κατοικεί σε όλα τα ελληνικά νερά.

Πρόκειται για ωκεάνιο είδος που ζει στις ανοιχτές θάλασσες γύρω από νησιά και χερσονήσους και σπάνια πλησιάζει τις ακτές. Μετακινείται αδιάκοπα λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ψάχνοντας για κοπάδια από τόνους, κολιούς, σαρδέλες και άλλα σκομβροειδή που αποτελούν την τροφή του. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί το υδροδυναμικό του σχήμα και το έντονο μπλε χρώμα του. Κολυμπά με ταχύτητα που φτάνει τα 30 μίλια ανά ώρα.

Δείτε το video παρακάτω:

Νάξος: Έμειναν άφωνοι με αυτό που πιάστηκε στα δίχτυα τους

Ψαράδες στη Νάξο, έμειναν άφωνοι όταν σήκωσαν τα δίχτυα τους και είδαν τι είχε πιαστεί.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η είδηση είχε κάνει το γύρο του νησιού και αρκετοί έσπευσαν να πάνε στο ιχθυοπωλείο και να δουν τον καρχαρία από κοντά.

Το πρωί του Σαββάτου του Λαζάρου στην είσοδο του ιχθυοπωλείο της οικογένειας Πέρρου βρίσκονταν ένας τεράστιος καρχαρίας που είχε πιαστεί στα δίχτυα των ψαράδων.

Πρόκειται για ένα από τα 457 είδη καρχαριών εκ των οποίων τα 47 βρίσκονται και στην Μεσόγειο Θάλασσα. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Galeorhinus galeus (GAG), Γαλέος Δροσίτης ή Σκυλογαλέος. Παράλληλα, δείτε τον καρχαρία που επιτέθηκε σε δύτες.

Καρχαρίας 75 κιλών πιάστηκε στη Νάξο

Σύμφωνα με το naxospress, αρκετές φορές το έχουν συναντήσει οι ψαράδες στα νερά των Κυκλάδων και το έχουν ψαρέψει με αρκετή άνεση… Το συγκεκριμένο είχε βάρος 75 κιλά και όπως μας ανέφεραν από το ιχθυοπωλείο «πουλήθηκε με το κιλό σε λίγη ώρα».

Με δεδομένο ότι η Εστίαση είναι κλειστή, δεν μπόρεσε να το αγοράσει ένας επιχειρηματίας, άρα περισσότεροι συντοπίτες μας αναμένεται να απολαύσουν ένα υπέροχο πιάτο για μεσημεριανό κυρίως…

Να σημειώσουμε ότι με βάση συνέντευξη του Ιωσήφ Μακρή (βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μπάκαρ) αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή των καρχαριών στη Μεσόγειο. Είχε εξηγήσει ποια είναι τα προστατευόμενα και ποια είναι αυτά που απειλούν τον άνθρωπο (δεκατρία ουσιαστικά) και έδωσε ουκ ολίγες απαντήσεις σε θέματα που έχουν σχέση με τους καρχαρίες... Εξήγησε μάλιστα ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του λουόμενου είναι ο ... άνθρωπος, ενώ για τους καρχαρίες τόνισε ότι είναι ένα είδος που βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας αλλά δεν είναι πάντα επιθετικός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share