Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Καλύβια Αγρινίου: Αυτοκτόνησε μπροστά στη κόρη του

Πήρε την καραμπίνα και έδωσε τέλος στη ζωή του!

27 Απριλίου 2021 14:55
Τραγωδία στα Καλύβια Αγρινίου: Αυτοκτόνησε μπροστά στη κόρη του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία των Καλυβίων του Αγρινίου από την αυτοκτονία ενός ηλικιωμένου.

Πρόκειται για 89χρονο που φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του την περασμένη νύχτα αυτοπυροβολούμενος με καραμπίνα.

Τραγωδία στα Καλύβια Αγρινίου

Το τραγικό περιστατικό έγινε αντιληπτό σήμερα το πρωί και στο σπίτι όπου βρέθηκε η σορός έσπευσε αστυνομική δύναμη.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία που οδηγούν στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και όχι της εγκληματικής ενέργειας.

"Eίδα τον πατέρα μου από την τζαμαρία δεμένο σε καρέκλα": Συγκλονίζει η κόρη ηλικιωμένου από το γηροκομείο του θανάτου στα Χανιά

Σοκάρει η περιγραφή της δικηγόρου Μαρίας Παπαδάκη, κόρη ενός ηλικιωμένου που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο στα Χανιά, η οποία ήταν εκείνη που ξεκίνησε τις καταγγελίες για τις συνθήκες φιλοξενίας ηλικιωμένων στη δομή.

Η Μαρία Παπαδάκη μίλησε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA για όσα την οδήγησαν να πάρει την απόφαση να καταγγείλει τα όσα είδε στο γηροκομείο και περιγράφει πως εντόπισε τον πατέρας της και πως τον έβγαλε για να τον οδηγήσει στο νοσοκομείο όπου τελικά κατέληξε.

Η κα. Παπαδάκη, τρεις μέρες αφότου πήγε τον πατέρα της στη μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων στα Χανιά, τον βρήκε σε κακή κατάσταση και απαίτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παρά τις αντιρρήσεις που συνάντησε από τη διοίκηση της δομής, όπως η ίδια υποστηρίζει.

"Εγώ υπέβαλλα έγκληση για την περίπτωση του πατέρα μου τον Σεπτέμβρη του 2020, διότι κατά τη γνώμη μου, οι άνθρωποι αυτοί ευθύνονταν για μια πράξη που, κατά τον χρόνο της υποβολής της έκκλησης, θεωρούσα ότι ήταν απλά έκθεση σε βαριά σωματική βλάβη. Παρέλαβα τον πατέρα μου με πυρετό και με υποξυγοναιμία. Στο πρώτο επισκεπτήριο, η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι η κακή του εικόνα ήταν αποτέλεσμα της άνοιας και της αδυναμίας του να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. Εμένα η εξήγηση αυτή δεν με ικανοποίησε και πήγα και την επόμενη μέρα για να διαπιστώσω σε τι κατάσταση βρίσκεται ο πατέρας μου", ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Παπαδάκη.

 γηροκομείο του θανάτου στα Χανιά

Όπως περιέγραψε η ίδια, προσπάθησαν να της απαγορεύσουν την είσοδο, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας της είχε πάει να ξαπλώσει, όμως διαπίστωσε ιδίοις όμμασι πως ο πατέρας της βρισκόταν στην τραπεζαρία της μονάδας, δεμένος στην καρέκλα του και σε κακή κατάσταση.

"Έχοντας ένα πολύ κακό προαίσθημα, την απώθησα και πλησίασα τη τζαμαρία της μονάδας, και είδα τον πατέρα μου να κάθεται εκεί, να είναι δεμένος και να μην έχει καθόλου επαφή με το περιβάλλον. Τους ρώτησα γιατί είναι έτσι, και μου έδωσαν την ίδια δικαιολογία και με διαβεβαίωσαν ρητά ότι χαίρει άκρας υγείας, ότι όλα τα ζωτικά του σημεία είναι άριστα, ότι είναι απύρετος και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας", πρόσθεσε η κα. Παπαδάκη.

Όπως η ίδια υποστήριξε παρά τις διαβεβαιώσεις του ειδικού και της διοίκησης της μονάδας, από την άφιξη του ασθενοφόρου στο σημείο επιβεβαιώθηκε ότι ο ηλικιωμένος δεν ήταν υγιής, αφού ο διασώστης του ΕΚΑΒ της είπε ότι έχει πυρετό. Η κατάσταση πήρε ακόμη πιο δραματικές διαστάσεις, αφού όπως αναφέρει η κα. Παπαδάκη όταν ο ηλικιωμένος πατέρας της έφτασε στα ΤΕΠ του νοσοκομείου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη.

"Ο διασώστης του έβαλε αμέσως οξυγόνο, και μετά από 4 λεπτά φτάσαμε στα ΤΕΠ και μου είπαν ο πατέρας σας έχει 41 πυρετό και πεθαίνει. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τον πατέρα μου, δεν ξανασηκώθηκε ποτέ και 1,5 μήνα μετά έφυγε από τη ζωή", ανέφερε κλείνοντας η κα. Παπαδάκη.

Τη Μεγάλη Τετάρτη η εκδίκαση της μήνυσης

Για την Μεγάλη Τετάρτη ορίσθηκε η εκδίκαση της μήνυσης που αφορά στο νοσηλευτή του οίκου ευγηρίας και στην Μαρία Παπαδάκη. Η μήνυση έγινε για συκοφαντική δυσφήμηση και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.

Η κα Παπαδάκη κατά την διάρκεια δηλώσεων της αναφέρθηκε κυρίως στην εμπλοκή της με τον οίκο ευγηρίας, που αφορά στην φιλοξενία του πατέρας της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share