Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τάσος Αρνιακός: «Σκόνη και ζέστη για σήμερα Μ. Τρίτη»

Άνοδος της θερμοκρασίας

27 Απριλίου 2021 12:44
Τάσος Αρνιακός: «Σκόνη και ζέστη για σήμερα Μ. Τρίτη»

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, τονίζοντας πως η αφρικανική σκόνη παραμένει και σήμερα Μεγάλη Τρίτη, ενώ θα ξεκινήσει η άνοδος της θερμοκρασίας.

Ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας θα έχουμε νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν, ενώ δεν αποκλείονται και τοπικές βροχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό παρακάτω:

Καιρός: Θερμοκρασίες ρεκόρ - Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 30 βαθμούς

Σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το Μεγάλο Σάββατο έως τη Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr από τη Μ. Πέμπτη 29/04 οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν σε αρκετές περιοχές τους 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη να φτάσουν στους 35 βαθμούς. Δείτε που το θερμόμετρο θα δείξει 38 βαθμούς.

Το διήμερο Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα οι μέγιστες θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 33-34 βαθμούς Κελσίου. Με βάση την υπάρχουσα εικόνα είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ.

Στους πίνακες που ακολουθούν, παρουσιάζονται επιλεγμένα θερμοκρασιακά ρεκόρ του παρελθόντος για το μήνα Απρίλιο (πίνακας 1) και για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (πίνακας 2), όπως έχουν καταγραφεί είτε από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είτε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς

Άνοδο της θερμοκρασίας τη Κυριακή του Πάσχα

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι πολλά από τα επικρατούντα ρεκόρ σημειώθηκαν το 2013 και το 2018. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr θα παρακολουθήσει την εξέλιξη της θερμοκρασίας μέσα από το πυκνό του δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών και θα είναι σε θέση να ενημερώσει με ακρίβεια για τα νέα πιθανά νέα ρεκόρ κατά τις επόμενες ημέρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share