Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εμβολιασμοί 30αρηδων: Μόνο χτες το βράδυ έκλεισαν 60.000 ραντεβού!

Τρέχουν να προλάβουν οι νέοι

27 Απριλίου 2021 10:07
Εμβολιασμοί 30αρηδων: Μόνο χτες το βράδυ έκλεισαν 60.000 ραντεβού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εμβολιασμοί: Σε διευκρινίσεις για τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε ότι αφορά το θέμα των εμβολιασμών, είπε στον ΑΝΤ1 ότι από χθες το βράδυ έχει ανοίξει λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-39 και ήδη πολλοί συμπολίτες μας έλαβαν σχετικό μήνυμα στο κινητό τους. Πρόκειται για αυτούς που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση.

Ο κ. Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς καλούνται να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού ή να απευθυνθούν στον φαρμακοποιό τους, αφού ο στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα. Ήδη χθες το βράδυ κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες.

Εμβολιασμοί 30αρηδων

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για την ηλικιακή ομάδα 40-44, η πλατφόρμα για την οποία θα ανοίξει την Μεγάλη Πέμπτη και η οποία θα εμβολιαστεί επίσης με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49, η οποία όμως θα μπορεί να εμβολιαστεί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ο κ. Πιερρακάκης, είπε ακόμη ότι όσοι το επιθυμούν και με δεδομένο ότι από τις 14 Μαΐου θα απελευθερωθούν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ακόμη κι αν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, μπορούν να αλλάξουν το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση και να κλείσουν ραντεβού σε όποια πόλη ή περιοχή επιθυμούν.

«Πόλεμος» για το εμβόλιο της AstraZeneca: Στην αντεπίθεση η εταιρεία μετά τη μήνυση της ΕΕ

«Πόλεμος» έχει αρχίσει εξαιτίας του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού της AstraZeneca για ακόμη μια φορά, με την ίδια την εταιρεία να περνά στην αντεπίθεση, ύστερα από τη μήνυση της ΕΕ για τις καθυστερήσεις.

Η φαρμακοβιομηχανία δήλωσε πως οι νομικές ενέργειες που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 είναι χωρίς βάση και δεσμεύθηκε να υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο.

Μόνο χτες το βράδυ έκλεισαν 60.000 ραντεβού!

Εμβόλιο AstraZeneca: Η αντίδραση της φαρμακοβιομηχανίας στη μήνυση της ΕΕ

«Η AstraZeneca έχει τηρήσει πλήρως τη Συμφωνία Προαγοράς με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο. Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε δικαστική αγωγή είναι χωρίς ουσία και καλωσορίζουμε αυτήν την ευκαιρία να επιλυθεί αυτή η διαμάχη το ταχύτερο δυνατό» ανέφερε στην ανακοίνωση της η AstraZeneca.

Σύμφωνα πάντως με την ΕΕ η AstraZeneca δεν παρέδωσε το πρώτο τρίμηνο του έτους παρά 30 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ, από τις 120 εκατ. που είχε δεσμευθεί βάσει συμβολαίου να παραδώσει, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο σκοπεύει να παραδώσει 70 εκατ. δόσεις από τις 180 εκατ. που προβλεπόταν αρχικά.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε επίσης γνωστό ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα ενεργοποιήσει την επιλογή αγοράς των 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca, κάτι που είχε συμπεριληφθεί στη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share