Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γηροκομείο στα Χανιά: Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες: «Ήταν νηστικοί, βρόμικοι και δεμένοι»

Καταγγέλλουν ότι το γηροκομείο είχε μετατραπεί σε κολαστήριο

27 Απριλίου 2021 09:29
Γηροκομείο στα Χανιά: Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες: «Ήταν νηστικοί, βρόμικοι και δεμένοι»

Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το γηροκομείο στα Χανιά, όπου 68 ηλικιωμένοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε έναν χρόνο.

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων υποστηρίζουν ότι το γηροκομείο είχε μετατραπεί σε κολαστήριο για τους ανθρώπους τους, αφού συχνά τους άφηναν βρώμικους, χωρίς φαγητό και απομονωμένους.

Τελευταία καταγγελία αυτή μία γυναίκας που όπως υποστηρίζει πήγε τη μητέρα της στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας και μέσα σε 11 μήνες πέθανε από σηψαιμία, ενώ προηγουμένως είχε εμφανίσει ψωρίαση και ουρολοίμωξη.

«Δεν είχε τίποτα, δεν έπαιρνε χάπια, μόνο πού και πού για την πίεση. Ήταν υγιέστατη, δεν μπορούσε να περπατήσει καλά και πονούσαν τα πόδια της. Αναγκάστηκα να την πάω εκεί για λίγο καιρό επειδή ήμουν άρρωστη και δεν μπορούσα να τη φροντίσω» είπε στο Mega και το "Live News" η κόρη της, Ελένη.

Σοκάρουν, οι δύο φωτογραφίες της ίδιας γυναίκας που έζησε για λιγότερο από ένα χρόνο στον οίκο ευγηρίας στα Χανιά, καθώς αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων μέσα στο εν λόγω γηροκομείο. Παράλληλα, διαβάστε για τη σύλληψη του νοσηλευτή του γηροκομείου.

«Την κοίταζα και δεν πίστευα ότι είναι η μάνα μου»

Η άτυχη γυναίκα πήγε στο γηροκομείο στα Χανιά υγιέστατη και πέθανε μέσα σε 11 μήνες

"Μόνη της ζούσε. Αλλά έπεσε κι έσπασε την λεκάνη της γι' αυτό την πήρα εγώ. Μετά από τρία χρόνια που αρρώστησα εγώ την πήγα στην "Αγία Σκέπη”. Την είχα κάνει να περπατάει. Είχα πει στην κυρία Γιωργία που ήταν διευθύντρια ότι περπατάει. Ένα μήνα μετά που πήγα να τη δω της είχαν βάλει καθετήρα. Ποτέ πριν δεν είχε καθετήρα" πρόσθεσε συγκλονισμένη η γυναίκα.

"Ήταν συνεσταλμένη και τη ρωτούσα "περνάς καλά;” μου έλεγε "καλά περνάω" δεν μας έλεγε τίποτα. Μόνο μια φορά εκμυστηρεύτηκε ότι την κλείνουν σε ένα δωμάτιο σκοτεινό και την αφήνουν εκεί μόνη της" σημείωσε.

"Μια φορά πήγαμε να τη δούμε βρώμαγε γιατί δεν πήγαινε κανένας να την καθαρίσει. Όταν πήγα να παραπονεθώ μου είπε η διευθύνουσα ότι τίποτα από όσα σας λέει δεν είναι αλήθεια γιατί έχει άνoια. Η παθολόγος που την παρακολουθούσε μου είπε ότι δεν έχει άνοια" ανέφερε η κα. Ελένη.

Μετά από όλα αυτά, αποφάσισε να πάρει τη μητέρα της στο σπίτι και εκεί βρέθηκε αντιμέτωπη με μία δυσάρεστη έκπληξη, καθώς διαπίστωσε στο σώμα του γονιού της ότι υπήρχε μια τρύπα που χωρούσε αυγό, στον κόγγυκα.

"Είχε τρυπήσει και στα πόδια, αλλά αυτή στον κόγγυκα χωρούσε ένα αυγό. Έφερα γιατρό, χειρούργο, παθολόγο και η παθολόγος μου είπε ότι θα πεθάνει από σηψαιμία και όντως μέσα σε ένα μήνα πέθανε. Την κοίταζα και δεν πίστευα ότι είναι η μάνα μου, φαίνονταν κόκκαλα και δέρμα" ανέφερε η άτυχη γυναίκα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share