Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 24χρονος στην Λαμία

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του

26 Απριλίου 2021 13:30
Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 24χρονος στην Λαμία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Δυστυχώς δεν έχουν τελειωμό οι δυσάρεστες ειδήσεις, με την πανδημία του φονικού ιού στη χώρα μας να καλπάζει, καθώς στο Νοσοκομείο της Λαμίας ένας 24χρονος έχει διασωληνωθεί. Πιο συγκεκριμένα ο νεαρός, οποίος εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid του Νοσοκομείου, είναι το πρώτο νεαρότερο άτομο που νοσηλεύεται σε τόσο σοβαρή κατάσταση στο Γ.Ν. Λαμίας από την αρχή της πανδημίας.

Ωστόσο στη ΜΕΘ Covid εξακολουθούν και νοσηλεύονται 12 άτομα καθώς έγινε μία ακόμη εισαγωγή από το Πέτρινο κτίριο, ενώ οι ασθενείς έχουν αυξηθεί σημαντικά και στην Κλινική ήπιας νοσηλείας όπου έφτασαν τους 41. Ωστόσο δείτε και τη νέα δήλωση βόμβα του Σωτήρη Τσιόδρα για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Διασωληνώθηκε 24χρονος στην Λαμία

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30 - 39

Εμβολιασμοί: Σε γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία», με τους εμβολιασμούς στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα να αυξάνονται ραγδαία, αφού πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει τουλάχιστον τη α' δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 2.758.780 εμβολιασμοί, με 1.964.640 άτομα να έχουν λάβει την 1η δόση και 790.140 και τις δύο δόσεις, ωστόσο μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να «σηκώσουν μανίκια» περίπου 3 εκατ. άτομα ηλικίας 30-49 ετών, προκειμένου να χτιστεί σταδιακά το επιθυμητό τείχος ανοσίας που θα επιτρέψει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Πιο συγκεκριμένα από αύριο, Μ. Τρίτη (27/4) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδων των 30-39 και μια ημέρα αργότερα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Σειρά θα πάρουν οι ηλικιακές ομάδες 40-44 χρόνων και 45-49 χρόνων, με επικρατέστερη ημέρα για το άνοιγμα των ραντεβού τη Μ. Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι από το περασμένο Σάββατο έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες ηλικίας 50-54.

Με τα εμβόλια της AstraZeneca θα εμβολιάζονται αποκλειστικά οι 30-39

Σημειώνεται ότι για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ο εμβολιασμός θα γίνεται αποκλειστικά με τα εμβόλια της AstraZeneca καθώς υπάρχει απόθεμα, εξαιτίας της ανησυχίας των πολιτών μετά τα περιστατικά θρομβώσεων στο εξωτερικό, ενώ οι άλλες δύο ομάδες θα εμβολιάζονται με εμβόλια: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

«Δίνεται η ευκαιρία μετά και την περίσσεια αποθεμάτων της AstraZeneca να εμβολιαστούν με το εμβόλιο», είπε ο υπουργός Υγείας αναφορικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας για άτομα άνω των 30 ετών. «Αυτή η ηλικία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα εμβολιάζεται και αυτή με όλα τα εμβόλια» συνέχισε χαρακτηριστικά.

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30 - 39

Από τις 5 Μαΐου δόσεις με την Johnson & Johnson

Στη μάχη του εμβολιασμού θα μπει από τις 5 Μαΐου και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Μετά την έγκριση του ΕΜΑ, ο σχεδιασμός για την χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου θα ξεκινήσει κανονικά, με τον Μ. Θεμιστοκλέους να αναφέρει ότι μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η χορήγησή του στους πολίτες.

Ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, ανέφερε πως το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικιακές ομάδας για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα, ξεπερνά το 60%, ποσοστό που δεν έχει μεγάλη απόκλιση από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Πώς θα κλείνεται τα ραντεβού

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να μπαίνουν στο emvolio.gov.gr και αναγράφοντας τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους να βλέπουν το εμβολιαστικό κέντρο και τις ημερομηνίες εμβολιασμού τους και να κλείνουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Δίνεται η δυνατότητα για μέχρι δύο αλλαγές. Για τους Πολίτες, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα δίνεται η δυνατότητα για ραντεβού με μια επίσκεψη στα ΚΕΠ ή σε κάποιο φαρμακείο ή μέσω της εγγραφής τους στην άυλη συνταγογράφηση. Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share