Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γηροκομείο Χανιά: Οι δικηγόροι ζητούν τήρηση μυστικότητας

Προτείνουν 50 μάρτυρες

25 Απριλίου 2021 20:46
Γηροκομείο Χανιά: Οι δικηγόροι ζητούν τήρηση μυστικότητας

Απίστευτες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το γηροκομείο στα Χανιά όπου 68 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σχεδόν μέσα σε ένα χρόνο.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ ο εισαγγελέας έχει ζητήσει εκταφή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, καθώς το πιστοποιητικό θανάτου όλων των ηλικιωμένων αναφέρει ανακοπή καρδιάς.

Οι νομικοί σύμβουλοι του γηροκομείου που ερευνάται για ενδεχόμενη διάπραξη κακουργημάτων στα Χανιά εξέδωσαν ανακοίνωση την ώρα που η υπόθεση με τους θανάτους των ηλικιωμένων έχει πάρει διαστάσεις.

Ενημερώνουν ότι θα ζητήσουν από τις Αρχές να τηρηθεί η μυστικότητα της προανάκρισης και να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας του πελάτη τους, ενώ θα προτείνουν, όπως αναφέρουν, τουλάχιστον 50 συγγενείς φιλοξενούμενων που θα περιγράψουν τις συνθήκες στο ίδρυμα όπως γράφει το zarpanews.gr.

Απίστευτες αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Αύριο το πρωί θα μεταβώ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο συνάδελφος μου κ. Σφακιωτάκης στην Εισαγγελία Εφετών Χανίων προκειμένου να ζητήσουμε την τήρηση της μυστικότητας της προκαταρκτικής διαδικασίας και του σεβασμού του τεκμηρίου της αθωότητας από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες και να προτείνουμε τουλάχιστον 50 συγγενείς φιλοξενούμενων της μονάδας παλαιότερων και τωρινών για να καταθέσουν τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στον οίκο, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν κληθεί από κανένα.

Καθώς και να μην παρασύρεστε από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όταν στον οίκο ευγηρίας έχουν φιλοξενηθεί αυτά τα χρόνια πάνω από 1.100 άτομα, ενώ οι πέντε καταγγέλλοντες περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι λασπολογώντας».

Απίθανες καταγγελίες για το γηροκομείο στα Χανιά: Τους τάιζαν βίαια και τους έπαιρναν τα χρυσά δόντια

Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις, που έρχονται στο φως για το γηροκομείο στα Χανιά, όπου μέσα σε 15 μήνες έχασαν τη ζωή τους πάνω από 73 άνθρωποι, με κάθε λεπτομέρεια που προκύπτει να σοκάρει, με αποτέλεσμα την εισαγγελική παρέμβαση.

Πρώην εργαζόμενοι στον οίκο ευγηρίας προχώρησαν σε απίστευτες καταγγελίες, κάνοντας λόγο για χτυπήματα, ασιτία, κλοπή χρυσαφικών και χρυσά δόντια.

Γηροκομείο στα Χανιά: Ανατριχιάζουν οι νέες καταγγελίες

«Είχαν έλλειψη φαγητού γι αυτό οι περισσότεροι δεν είχαν τόσα κιλά. Έμπαιναν με περισσότερα κιλά και μετά πάθαιναν ασιτία. Δεν έβγαζαν τρόφιμα» σημείωσε και πρόσθεσε πως «σε συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν μελανιές και χτυπήματα ερχόταν συγκεκριμένο γραφείο τελετών. Ήμουν μπροστά όταν τους χτυπούσαν και βοηθοί και νοσηλευτές κανονικοί και το γνώριζε η ιδιοκτήτρια γιατί υπήρχαν κάμερες», ανέφερε μεταξύ άλλων πρώην εργαζόμενος στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι δεν πήγαινε γιατρός στο γηροκομείο για να ελέγξει όσους ηλικιωμένους πέθαιναν.

«Ξέρω ότι αφαιρούσαν τα χρυσαφικά με πρόφαση να τα φυλάξουν και μετά έλεγαν ότι τα έχασαν οι ίδιοι τρόφιμοι και χάνονταν μασέλες με χρυσά δόντια», πρόσθεσε ο πρώην εργαζόμενος, υπογραμμίζοντας ότι η ιδιοκτήτρια έλεγε σε συγγενείς γυναίκας που είχε πεθάνει ότι είναι μια χαρά.

Μία γυναίκα που εργαζόταν στο εν λόγω γηροκομείο προέβη σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις άθλιες συνθήκες που ζούσαν οι ηλικιωμένοι.

Μέσα από το zarpanews.gr, η πρώην εργαζόμενη έκανε λόγο για βίαιο τάισμα που σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούσε στον θάνατο, για δεμένους ηλικιωμένους και για εφιαλτικές στιγμές που ζούσαν ορισμένοι ηλικιωμένοι όταν τους καθάριζε προσωπικό χωρίς εξειδίκευση.

«Γιατρός ερχόταν δύο φορές την εβδομάδα από μια ώρα το πολύ, δεν άγγιζε, έβλεπε από μακριά και έφευγε. Άνθρωποι κλαίγανε, πολλές φορές μου ζητούσαν εγώ να του πω κάτι. Εγώ τους γυρνούσα και του έδειχνα τις πλάτες τους, να δει το δέρμα τους και τότε μόνο έδινε καμιά κρέμα», ανέφερε μεταξύ άλλων η γυναίκα, ενώ αποκάλυψε ότι πριν απολυθεί της ζήτησαν να παραιτηθεί και να υπογράψει δήλωση απορρήτου, καθώς την χαρακτήρισαν ως «γλωσσού».

Από την πλευρά του το γηροκομείο διαψεύδει τις καταγγελίες, με τον δικηγόρο του να τις χαρακτηρίζει «ανυπόστατες» και «ψευδείς», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία για να απαντήσουν με αυτά και όχι κατά φαντασία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share