Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γηροκομείο στα Χανιά: Σοκάρουν οι έρευνες - Ύποπτη μεταβίβαση ακινήτου από ηλικιωμένο

Συνεχίζονται οι καταγγελίες από πρώην εργαζόμενους

25 Απριλίου 2021 11:44
Γηροκομείο στα Χανιά: Σοκάρουν οι έρευνες - Ύποπτη μεταβίβαση ακινήτου από ηλικιωμένο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ολοένα σοκάρουν τα αποτελέσματα των ερευνών, που γίνονται για το γηροκομείο στα Χανιά, με τους πρώην εργαζόμενους να συνεχίζουν τις καταγγελίες και μια μεταβίβαση ακινήτου να προκαλεί υποψίες.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον ΣΚΑΪ, η έρευνα που αφορά τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας περιλαμβάνει περισσότερους από 70 θανάτους ηλικιωμένων, με επτά πρώην εργαζομένους να έχουν καταθέσει για το θέμα.

Γηροκομείο στα Χανιά: Ανατριχιάζουν οι επαναλαμβανόμενες καταγγελίες

Μάλιστα, στους ισχυρισμούς των πρώην εργαζομένων, οι οποίοι κάνουν λόγο για απάνθρωπες συνθήκες και κλοπές, έρχονται να προστεθούν και συγγενείς των τροφίμων.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τόσο πρώην εργαζόμενοι όσο και συγγενείς έχουν καταγγείλει παράνομη χορήγηση ψυχοφαρμάκων στους ηλικιωμένους για να είναι ήσυχοι.

Παράλληλα, η Εισαγγελία φέρεται να ερευνά και μία μεταβίβαση ακινήτου ηλικιωμένου, η οποία χαρακτηρίζεται ως «ύποπτη».

Υπενθυμίζεται ότι πρώην εργαζόμενος είναι αποκαλύψει μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ ότι υπήρξαν κλοπές χρυσαφικών και χρυσών δοντιών, ενώ μία άλλη γυναίκα που εργαζόταν στον οίκο ευγηρίας ισχυρίστηκε ότι είδε ηλικιωμένο να χάνει τη ζωή του έπειτα από βίαιο τάισμα.

Πάντως, ο δικηγόρος του γηροκομείο Χανίων απορρίπτει οποιαδήποτε κατηγορία, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατους» και «ψευδείς» ισχυρισμού, ενώ τονίζει ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία για να απαντήσουν με αυτά και όχι κατά φαντασία».

Γηροκομείο Χανίων: Η ιδιοκτήτρια διαψεύδει την πώληση της επιχείρησης

Τις τελευταίες μέρες έρχονται απίστευτες καταγγελίες στο φως της δημοσιότητας για το Γηροκομείο Χανίων και τον θάνατο 68 ηλικιωμένων μέσα σε έναν χρόνο.

Την στιγμή που ο εισαγγελέας διενεργεί έρευνα για τον θάνατο των ηλικιωμένων, η ιδιοκτήτρια διαψεύδει αγγελία που αφορά στην πώληση της επιχείρησης.

«Αυτή η αγγελία είναι πολύ παλιά. Δεν ισχύει. Δεν πουλάμε την μονάδα. Δεν ξέρω γιατί έχει αυτή την ημερομηνία. Κάποιος βρήκε παλιά αγγελία που είχαμε και την έκανε σημερινή. Ούτε ανακαίνιση κάναμε το 2018, πέρα απο ένα βάψιμο» είπε στο flashnews.

Το γηροκομείο στα Χανιά όπου 68 ηλικιωμένοι πέθαναν μέσα σε ένα χρόνο

Μάλιστα ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Μονάδας κ. Νίκος Ρουσόπουλος, είδε την συγκεκριμένη ανάρτηση στο site αγγελιών και έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις. «Υπήρχε μια αγγελία που είχε δημοσιευθεί περίπου προ 6 ετών και ξαφνικά μαθαίνουμε πως βγήκε μια αγγελία με ημερομηνία 15/4, η οποία βεβαίως είναι παντελώς ψευδής, δεν έχει καμία σχέση, το ακίνητο δεν πωλείται και βεβαίως προχωράμε κανονικά στον αγώνα μας.

Κάποιος παραποίησε την συγκεκριμένη αγγελία και βεβαίως θα απευθυνθούμε αρμοδίως στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να δούμε από ποιόν έχει γίνει η συγκεκριμένη παραποίηση.» Σε ότι αφορά στην πορεία των ερευνών από τις Εισαγγελικές αρχές, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε: «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη ότι τελικά η έρευνα θα καταλήξει σε συμπεράσματα τα οποία δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις μας, διότι μέχρι σήμερα έχουν δικαιωθεί πλήρως όλες οι θέσεις μας.»

Γηροκομείο Χανίων: η αγγελία πώλησης

Στην συγκεκριμένη αγγελία φαινόταν να πωλείται ένα «ξενοδοχείο» με εμβαδό 1.100 τ.μ στην τιμή των 3.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με την περιγραφή του ακινήτου, βρίσκεται στην Σούδα, σε οικόπεδο 3.800 τ.μ, κατασκευάστηκε το 2009, ανακαινίστηκε το 2018 και διαθέτει 16 δωμάτια με 48 κλίνες.

Μάλιστα επισημαίνεται πως «βρίσκεται σε καταπληκτική τοποθεσία με πανοραμική απεριόριστη θέα θάλασσα και του κόλπου. Η επιχείρηση σήμερα λειτουργεί με 100% πληρότητα και προσφέρει δυνατότητα σύντομης απόσβεσης της επένδυσης». Η συγκεκριμένη περιγραφή στην αγγελία, ταιριάζει με τον οίκο ευγηρίας ο οποίος βρίσκεται στην δίνη ερευνών της Δικαιοσύνης και καταγγελιών και ειδικά οι ίδιες φωτογραφίες που συνοδεύουν την αγγελία, υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του εν λόγω οίκου ευγηρίας μετά την ανακαίνιση του 2018.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share