Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πρόωρη... ανάσταση: Ο Τσιόδρας έδωσε το σύνθημα για να πετάξουμε τις μάσκες

Έρχεται σύντομα και αυτό...

25 Απριλίου 2021 08:12
Πρόωρη... ανάσταση: Ο Τσιόδρας έδωσε το σύνθημα για να πετάξουμε τις μάσκες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια πρόωρη... ανάσταση φέρνουν τα νέα που μετέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που μίλησε σε ημερίδα του ΕΚΠΑ μαζί με τον Νίκο Σύψα για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα, δίνοντας το σύνθημα για να πετάξουμε σύντομα τις μάσκες.

Πρώτος το λόγο στην εν λόγω ημερίδα πήρε ο κ. Σύψας, ο οποίος έδωσε τα στοιχεία του δείκτη μεταδοτικότητας Rt σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα, με την πανδημία να συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Στην Αθήνα, συγκεκριμένα είναι στο 0,95, κάτι αρκετά ενθαρρυντικό. Στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα είναι λίγο πάνω από το 1. Σε περίπτωση που το RT παραμείνει κάτω από το 1, οι διασωληνωμένοι τον Ιούνιο θα πέσουν στους 400.

Σωτήρης Τσιόδρας: Η αναφορά του για το πέταγμα των μασκών

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στα οφέλη των εμβολίων και έκανε λόγο για πιθανό τέλος στις μάσκες. Όπως είπε, όταν δύο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα κινδύνου για σοβαρή νόσηση.

Τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

Αποκάλυψη Μητσοτάκη: Για αυτό το λόγο δεν εμφανίζεται ο Σωτήρης Τσιόδρας

Σε αποκάλυψη σχετικά με το λόγο, που ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό στις ενημερώσεις για τον κορωνοϊό, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας πως φταίει η στοχοποίησή του.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο STAR έκανε αναφορά στον Σωτήρη Τσιόδρα, με τον οποίο συνομιλεί καθημερινά. Στην ερώτηση για το αν ο λοιμωξιολόγος λείπει από την ενημέρωση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Συνομιλώ σχεδόν καθημερινά με τον Σωτήρη, τρεις φορές τη βδομάδα έχουμε πρωινή σύσκεψη όπου βλέπουμε όλα τα δεδομένα, τα οποία δεδομένα θέλω να τονίσω είναι δημόσια δεδομένα, έχουμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη πρόοδο ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την πανδημία για να γνωρίζουν τις πραγματικές τάσεις.

Και να δίνουμε τη δυνατότητα και σε επιστήμονες που δεν συμμετέχουν στην Επιτροπή να μπορούν να τρέχουν τα δικά τους μοντέλα. Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που τρέχουν επιδημιολογικά μοντέλα στηριζόμενοι στα στοιχεία τα οποία έχουν στη διάθεσή τους.

Τώρα, με ρωτήσατε αν λείπει ο Σωτήρης Τσιόδρας από την ενημέρωση. Πιστεύω ότι λείπει αλλά ο ίδιος πήρε την απόφαση, την οποία σέβομαι απόλυτα, να συμβουλεύει την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά χωρίς να εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας.

Αν θέλετε την άποψή μου, πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που έγινε αυτό είναι γιατί και ο ίδιος στοχοποιήθηκε χυδαία όταν είχε πολύ μεγάλη επικοινωνιακή έκθεση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share