Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021

«Βόμβα» στα Jumbo: Αλλάζουν όλα στην αλυσίδα

Η ανακοίνωση για την νέα της πρακτική

24 Απριλίου 2021 15:00
«Βόμβα» στα Jumbo: Αλλάζουν όλα στην αλυσίδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια είδηση «βόμβα» ήρθε από τα Jumbo, με τη γνωστή αλυσίδα να προχωρά σε αλλαγές, μετά από όσα ανακοίνωσε και ο Σκλαβενίτης.

Όσο βγαίνουμε από την περίοδο του κορωνοϊού, τόσο περισσότερα καινούργια πράγματα και ορίζοντες ανοίγονται τριγύρω μας. Προχωρά, παρά τις όποιες καθυστερήσεις που προκλήθηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19, ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη μοντέλου last minute delivery στην τροφοδοτική αλυσίδα του Ομίλου Jumbo.

Στόχος της διοίκησης είναι να αναδιοργανώσει το σύστημα εφοδιασμού των καταστημάτων της και συγκεκριμένα να καταργήσει σταδιακά το μοντέλο εσωτερικής διαχείρισης της αποθήκης κάθε καταστήματος ξεχωριστά.

Για να το πετύχει αυτό, δρομολογεί την ένταξη νέων ενδιάμεσων κέντρων διανομής στην τροφοδοτική αλυσίδα των καταστημάτων της, επιτρέποντας πιο ενεργή διαχείριση των αποθεμάτων και τροφοδοσία των καταστημάτων σε σημαντικά ταχύτερους χρόνους.

Ο επικεφαλής της Jumbo, Απόστολος Βακάκης, είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο μοντέλο last minute delivery κατά την προ διετίας παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε για τις προοπτικές της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Τότε είχε προαναγγείλει, μεταξύ άλλων, πως η Jumbo θα υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη ενδιάμεσων κέντρων διανομής με στόχο να αναδιοργανώσει το σύστημα εφοδιασμού των καταστημάτων.

Η αύξηση της παραγωγικότητας, η προσαρμογή στις νέες συνθήκες της αγοράς και η περαιτέρω επέκταση του δικτύου καταστημάτων, παράλληλα με την ένταξη στην τροφοδοτική αλυσίδα νέων ενδιάμεσων κέντρων διανομής την επόμενη τριετία, με στόχο την εφαρμογή του μοντέλου last minute delivery, αναφέρθηκαν τότε ως οι μελλοντικοί στόχοι της Jumbo.

Jumbo last minute

Η νέα πρακτική «last minute» του Jumbo

Η Jumbo, πάντως, προχωρά το σχεδιασμό της και ήδη έχουν αγοραστεί δύο εκτάσεις, σε Θεσσαλονίκη και Βουκουρέστι, για τη δημιουργία κέντρων διανομής. Συγκεκριμένα, η εταιρεία προχώρησε ήδη σε αγορά έκτασης στο δήμο Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ανέγερση κέντρου διανομής.

Επιπλέον, η θυγατρική στη Ρουμανία προχώρησε στην αγορά οικοπέδων στην περιοχή Popesti Leordeni, στο Βουκουρέστι, για την ανέγερση αποθηκευτικών χώρων και κέντρου διανομής.

Η υλοποίηση του πλάνου για το μοντέλο last minute delivery θεωρείται μια από τις βασικές προτεραιότητες στο στρατηγική σχεδιασμό της διοίκησης, καθώς μετασχηματίζει λειτουργικά την Jumbo.

Για ορισμένους, δε, αναλυτές, η απόφαση αυτή συγκρίνεται με τη στρατηγική απόφαση του Βακάκη να μετεξελιχθεί η Jumbo από μια αλυσίδα με κεντρικό σημείο αναφοράς το παιχνίδι, σε ένα hypermarket χωρίς φαγητό, μόδα και ηλεκτρονικά.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της εταιρείας, το πλάνο για το last minute delivery θα είχε προχωρήσει σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό, εάν δεν υπήρχαν γραφειοκρατικές και αδειοδοτικές καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Είναι πιθανό η διοίκηση να αναφερθεί στο συγκεκριμένο πλάνο κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2020 που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share