Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Έκκληση Μητσοτάκη: «Μη διστάσετε να εμβολιαστείτε»

18 νέες κλίνες ΜΕΘ στο «Γεώργιος Παπανικολάου»

24 Απριλίου 2021 14:09
Έκκληση Μητσοτάκη: «Μη διστάσετε να εμβολιαστείτε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς παραδόθηκαν 18 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».

Ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη στο Γ. Παπανικολάου για την παράδοση 18 ΜΕΘ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους ηλικιωμένους όσον αφορά τον εμβολιασμό. Παράλληλα, διαβάστε τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άνοιγμα.

«Θέλω και εδώ από τη Θεσσαλονίκη, να επαναλάβω την έκκλησή μου ειδικά στους συμπολίτες μας οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών, δηλαδή στους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, σε αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα: μην διστάσετε να εμβολιαστείτε. Ένα απλό τσίμπημα μπορεί να σας γλιτώσει από μία πολύ μεγάλη περιπέτεια.

Το μήνυμα του Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό

Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι υποδειγματικά οργανωμένη κατά γενική ομολογία, είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι προσθέτουμε πια πολύ περισσότερα εμβόλια ειδικά τους επόμενους δύο μήνες» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για τις νέες κλίνες ανέφερε τα εξής:

«Αυτές οι μονάδες τις οποίες εγκαινιάσαμε είναι κινητές μονάδες. Θεωρητικά θα μπορούσαν να φύγουν από εδώ και να πάνε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε μία άλλη υγειονομική περιφέρεια όπου να υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη -ξέρω ότι εύχεστε να παραμείνουν μόνιμα εδώ και φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί από την διάταξη την οποία θα επιλέξει το Υπουργείο για τον υγειονομικό χάρτη. Όμως οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν έρθει για να μείνουν. Κάποια στιγμή θα τελειώσει ο Covid και θα είναι μία μεγάλη προίκα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την επόμενη μέρα.

Είναι πολύ σημαντικό η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας να μην συνδέεται μόνο με εορτασμούς, με συνέδρια, με ομιλίες αλλά να συνδεθεί στη συνείδηση των πολιτών και με υποδομές οι οποίες θα ενισχύσουν εν προκειμένω το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε βάθος χρόνου. Είμαι επίσης εξαιρετικά ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η δωρεά αυτή εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα πολύ γρήγορης υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως προς τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share