Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δημήτρης Κουφοντίνας: «Όχι» ΣτΕ στη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

23 Απριλίου 2021 18:33
Δημήτρης Κουφοντίνας: «Όχι» ΣτΕ στη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Η αίτηση απορρίφθηκε ως απαράδεκτη, λόγω έλλειψης δικαιοδοσίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όπως αναφέρεται στην υπ΄ αριθμ. 582/2021 απόφαση της Ολομέλειας, οι προσβαλλόμενες με την κρινόμενη αίτηση πράξεις και παραλείψεις εκφεύγουν της δικαιοδοσίας της και αρμόδια είναι τα ποινικά δικαστήρια.

Ειδικότερα, στην απόφαση τονίζονται τα εξής: «Κατά την ειδικότερη έννοια του άρθρου 96 παρ. 1 του Συντάγματος, τα ποινικά δικαστήρια, στη δικαιοδοσία των οποίων ανήκει η τιμωρία των εγκλημάτων και η λήψη όλων των μέτρων που προβλέπουν οι ποινικοί νόμοι, είναι αρμόδια για την εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων τόσο κατά το στάδιο της προδικασίας και της κύριας ενώπιόν τους διαδικασίας, όσο και κατά το στάδιο της εκτέλεσης των ποινικών αποφάσεων και της έκτισης των ποινών που επιβάλλονται με αυτές, κατά το οποίο ολοκληρώνεται η απονομή της ποινικής δικαιοσύνης από την άποψη της πραγματοποίησης της ποινικής αξίωσης της πολιτείας, καθώς και από την άποψη της ειδικής πρόληψης των εγκλημάτων στο πρόσωπο του καταδίκου».

Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας - Νοσοκομείο Λαμίας: "Προχωρήσαμε σε σταδιακή σίτιση του κατόπιν επιθυμίας του"

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ένα τέλος δόθηκε στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα σύμφωνα με το νοσοκομείο Λαμίας όπου προχώρησε σε σταδιακή σίτιση του.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε μία επίσκεψη για τον Δημήτρη Κουφοντίνα όπου τον έκανε να αλλάξει γνώμη και να σταματήσει την απεργία πείνας.

Συνεχίζεται η κρίσιμη κατάσταση του.

Δημήτρη Κουφοντίνας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας

Ανακοίνωση για τη διακοπή της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με αυτή, ξεκίνησε η σίτισή του καταδικασμένο ως μέλους της 17Ν, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει σοβαρή.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share