Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά για το Πάσχα

Θα αναλύσει τα μέτρα που θα ισχύσουν

23 Απριλίου 2021 11:51
Κορωνοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά για το Πάσχα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε έκτακτες ανακοινώσεις για το Πάσχα και το ποια θα είναι τα μέτρα των επόμενων ημερών, μέχρι την απελευθέρωση ορισμένων δραστηριοτήτων από τον κορωνοϊό, αναμένεται να προχωρήσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα αναλύσει τον οδικό χάρτη των μέτρων που θα ισχύσουν κατά την περίοδο του Πάσχα αλλά και για το άνοιγμα της εστίασης, κάτι που θα γίνει στο πλαίσιο της σημερινής (23/4) ενημέρωσης στις 18:00, τη στιγμή που υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο.

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

Παράλληλα, στο επίκεντρο της επιτροπής λοιμωξιολόγων βρίσκεται το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, καθώς παραμένουν κλειστά επί 6 μήνες και το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει την άμεση επαναλειτουργία τους, δεδομένου ότι από το άνοιγμα του λιανεμπορίου με κανόνες δεν έχει προκύψει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Πλησιάζει η ώρα της... δικαίωσης: Στο 25% η ανοσία στην Ελλάδα!

Αντίθετος με τις φωνές που λένε για τέταρτο κύμα πανδημίας είναι ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι το ποσοστό της ανοσίας στη χώρα μας έχει φτάσει ήδη στο 25%, από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει και αυξάνεται καθημερινά. Το ζητούμενο, όπως είπε, είναι να μειωθούν περαιτέρω τα κρούσματα, ώστε να βοηθήσει στην ομαλή πορεία του τουρισμού.

Σε ότι αφορά τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την σταδιακή άρση του lockdown, είπε ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί, αλλά θα ήθελε κάποια πράγματα να ανοίξουν νωρίτερα. «Θα έπρεπε να είχαμε μια στρατηγική ανοίγματος νωρίτερα. Εγώ θα άνοιγα το Πάσχα με σκληρή επικοινωνιακή στρατηγική» είπε.

Τόνισε ότι αν η εστίαση είχε ανοίξει νωρίτερα θα είχε αποσυμπιεστεί η ένταση των νέων και θα είχαν αποφευχθεί οι συγχρωτισμοί στα κορωνοπάρτι. Μιλώντας για τα εμβόλια, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο μας κατά του κορωνοϊού και είναι απολύτως ασφαλή.

Για την τροπολογία με την οποία τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών, απαλλάσσονται από τυχόν νομικές ευθύνες, απάντησε ότι κατά τη γνώμη δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο για την προστασία τους. «Οι επιστήμονες δεν κάνουν πολιτική. Προσπαθούν να δώσουν άποψη με βάση τα επιστημονικά στοιχεία» ανέφερε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share