Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Πλησιάζει η ώρα της... δικαίωσης: Στο 25% η ανοσία στην Ελλάδα!

«Εγώ θα άνοιγα το Πάσχα με σκληρή επικοινωνιακή στρατηγική»

23 Απριλίου 2021 10:11
Πλησιάζει η ώρα της... δικαίωσης: Στο 25% η ανοσία στην Ελλάδα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντίθετος με τις φωνές που λένε για τέταρτο κύμα πανδημίας είναι ο καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι το ποσοστό της ανοσίας στη χώρα μας έχει φτάσει ήδη στο 25%, από αυτούς που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει και αυξάνεται καθημερινά. Το ζητούμενο, όπως είπε, είναι να μειωθούν περαιτέρω τα κρούσματα, ώστε να βοηθήσει στην ομαλή πορεία του τουρισμού.

Σε ότι αφορά τον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την σταδιακή άρση του lockdown, είπε ότι σε γενικές γραμμές συμφωνεί, αλλά θα ήθελε κάποια πράγματα να ανοίξουν νωρίτερα. «Θα έπρεπε να είχαμε μια στρατηγική ανοίγματος νωρίτερα. Εγώ θα άνοιγα το Πάσχα με σκληρή επικοινωνιακή στρατηγική» είπε.

Τόνισε ότι αν η εστίαση είχε ανοίξει νωρίτερα θα είχε αποσυμπιεστεί η ένταση των νέων και θα είχαν αποφευχθεί οι συγχρωτισμοί στα κορωνοπάρτι. Μιλώντας για τα εμβόλια, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο μας κατά του κορωνοϊού και είναι απολύτως ασφαλή.

Για την τροπολογία με την οποία τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών, απαλλάσσονται από τυχόν νομικές ευθύνες, απάντησε ότι κατά τη γνώμη δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο για την προστασία τους. «Οι επιστήμονες δεν κάνουν πολιτική. Προσπαθούν να δώσουν άποψη με βάση τα επιστημονικά στοιχεία» ανέφερε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share