Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Μιχαηλίδου: Άνοιγμα βρεφονηπιακών 10 ή 17 Μαΐου

Σταδιακό άνοιγμα των σχολείων

23 Απριλίου 2021 09:29
Μιχαηλίδου: Άνοιγμα βρεφονηπιακών 10 ή 17 Μαΐου

Σταδιακό άνοιγμα των σχολείων σχεδιάζει η Κυβέρνηση, με τη Δόμνα Μιχαηλίδου να κάνει λόγο για self test ακόμα και στα παιδιά που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Η Μιχαηλίδου για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών
Μιχαηλίδου: Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών και το self test

«Αυτό που βλέπουμε με την Επιτροπή των ειδικών είναι το σταδιακό άνοιγμα, ώστε να βλέπουμε πώς ανταποκρίνεται η κοινωνία και πώς διαχέεται ο κορωνοϊός. Ξεκινώντας ανάποδα ηλικιακά περιμένουμε να δούμε πώς πηγαίνει το άνοιγμα των λοιπών ώστε να αφήσουμε τα παιδιά των βρεφονηπιακών να πάμε. Πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα είμαστε εδώ για να σας δώσω ξανά μία απάντηση. Μπορεί να ανοίξουν στις 10 Μαΐου μπορεί την επόμενη εβδομάδα (17/05) αν όλα πάνε καλά» είπε στο OPEN η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Μακάρι να ήμασταν σε θέση να πούμε ότι ανοίγουν τα πάντα. Υπάρχουν αρκετά που δεν έχουν ανοίξει ακόμα» ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για το αν οι βρεφονηπιακοί θα ανοίξουν με self test και για τα μικρά παιδιά η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι είναι κάτι που εξετάζεται.

«Το βλέπουμε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα self test. Είναι ένα εργαλείο που τα μικρά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν» ανέφερε.

Δείτε όλα όσα είπε στο video παρακάτω:

Σχολεία: Κουδούνι στις 10 Μαΐου για Γυμνάσια και Δημοτικά

Σχολεία: Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως θα δώσει σήμερα (22/04) λεπτομέρειες για το άνοιγμα των δημοτικών και γυμνασίων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Παιδείας, όπου η υπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στα θρανία των μαθητών των γυμνασίων και των λυκείων, καθώς και για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, αλλά και για την παράταση του διδακτικού έτους.

Τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, με τη σχολική σεζόν να παίρνει φέτος παράταση λόγω της πανδημίας. Να τονιστεί πως ήδη έχουν ανοίξει τα λύκεια και παίρνουν σειρά οι μικρότερες τάξεις που θα επιστρέψουν στα θρανία, όπως προανήγγειλε χθες στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

άνοιγμα σχολείων

Όπως και στο Λύκειο και στα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, τα μαθήματα αναμένεται να ολοκληρωθούν στα δημοτικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, ενώ στα γυμνάσια και τα λύκεια στις 11 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές αναμένεται να αρχίσουν το διήμερο 14-15 Ιουνίου.

Τέλος, όσον αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις, αυτές οδεύουν προς ματαίωση, με την κα. Κεραμέως να αναμένεται να κάνει σήμερα τις σχετικές ανακοινώσεις. Υπέρ της ματαίωσής τους είναι και οι εκπαιδευτικοί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share