Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Ξεκινάει το εορταστικό ωράριο- Πώς θα λειτουργήσουν τη Μ. Εβδομάδα

23 Απριλίου 2021 09:06
Ξεκινάει το εορταστικό ωράριο- Πώς θα λειτουργήσουν τη Μ. Εβδομάδα

Σε ισχύ μπαίνει το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα την περίοδο του Πάσχα και αυτή την Κυριακή θα είναι ανοιχτά.

Σε ό,τι αφορά στα καταστήματα της Αττικής, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει ωράριο για σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ.

Για τη Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τι 7 το απόγευμα και για το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Την Κυριακή 25 Απριλίου προτείνεται ωράριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Την Κυριακή 2 Μαΐου, τη Δευτέρα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

SMS 13032: Επιτρέπεται ένα την ημέρα

Υπενθυμίζεται πως για τη μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα απαιτείται προσυνεννόηση με το μαγαζί και αποστολή SMS με το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου στο 13032. Η απάντηση που λαμβάνει είναι «μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα». Από τη στιγμή που θα το στείλει έχει στη διάθεσή του 3 ώρες για να κάνει τα ψώνια του.

Επιτρέπεται μόνο μία αποστολή τέτοιου sms την ημέρα.

Τέλος το sms στο 13033

Τέλος το SMS στο 13033!

Χωρίς SMS στο 13033 θα απολαμβάνουν τον καφέ ή το φαγητό τους από τις 3 Μαΐου οι πολίτες όλης της χώρας, όπως σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως δεν θα χρειάζεται να στέλνουμε SMS στο 13033 για να επισκεφθούμε κάποια επιχείρηση εστίασης.

«Δεν έχει τεθεί κάποιο ζήτημα», απάντησε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση.

Στην ουσία ανακοίνωσε το τέλος των SMS, καθώς δεν θα υπάρχει λογική να θες SMS για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και την ίδια στιγμή να χρειάζεται ο πολίτης να στείλει μήνυμα για να πάει για καφέ ή για φαγητό.

«Επιλέξαμε την 3η Μαΐου για να πιάνει όλο τον Μάιο το άνοιγμα της Εστίασης. Όταν ανοίξει ο τουρισμός θα λειτουργεί ήδη η εστίαση. Το άνοιγμα της εστίασης θα είναι βασισμένο σε δύο άξονες, αλλά δεν θα μιλήσω με λεπτομέρειες. Θα μιλήσουμε πρώτα με τους λοιμωξιολόγους και τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης. Έχουμε έναν οδικό χάρτη. Είχαμε και πέρυσι κανόνες. Σε αυτές τις ράγες πάνω κάτω θα κινηθούμε. Και μιλάμε φυσικά μόνο για εξωτερικούς χώρους. Φέτος είμαστε πιο έμπειροι», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για το αν θα πρέπει να στέλνουμε SMS για να πάμε να φάμε, τόνισε: «Δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα. Θα διευκρινιστούν ωστόσο οι λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share