Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021

Πέτρος Φιλιππίδης: Δίνει εξηγήσεις στον Εισαγγελέα για τις καταγγελίες

Κατηγορείται για ένα βιασμό και δύο απόπειρες

23 Απριλίου 2021 07:37
Πέτρος Φιλιππίδης: Δίνει εξηγήσεις στον Εισαγγελέα για τις καταγγελίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα (23/4) ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος θα δώσει τις δικές του εξηγήσεις για καταγγελίες, που εκκρεμούν εναντίον του για ένα βιασμό και δύο απόπειρες.

Ο γνωστός ηθοποιός, που πρόσφατα είδε τον Ρουβίκωνα να παρεμβαίνει στο σπίτι του, καλείται να καταθέσει ανωμοτί ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του τριών συναδέλφων του.

Η μια ηθοποιός φέρεται να καταγγέλλει τον ηθοποιό για βιασμό που τελέστηκε το 2008, μέσα σε θεατρικό χώρο, ενώ οι άλλες δυο για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

Η προθεσμία των 15 ημερών που είχε ζητήσει μέσω του συνηγόρου του ο 59χρονος Πέτρος Φιλιππίδης για να μελετήσει το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή εκπνέει το μεσημέρι και δεν είναι γνωστό αν θα ζητηθεί επιπλέον χρόνος.

Πέτρος Φιλιππίδης: Αρνείται κάθε κατηγορία εναντίον του

Πάντως, ο 59χρονος Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης μετά τα στοιχεία που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για το ελληνικό #metoo, αρνείται όσα του αποδίδονται και σε αυτή τη φάση της διαδικασίας έχει την δυνατότητα να μην προσέλθει ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα αλλά να καταθέσει έγγραφες εξηγήσεις μέσω του συνηγόρου του.

Μετά τις εξηγήσεις του ηθοποιού, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ή όχι.

Στην περίπτωση που ο γνωστός ηθοποιός βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή ο οποίος στη συνέχεια θα τον καλέσει σε απολογία και αμέσως μετά θα αποφασίσει, μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα, για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share