Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Πάσχα στο χωριό: «Σφραγίζονται» τα διόδια - Αυστηροί έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα (Video)

Από «κόσκινο» οι βεβαιώσεις για κατ' εξαίρεση μετακινήσεις

22 Απριλίου 2021 23:18
Πάσχα στο χωριό: «Σφραγίζονται» τα διόδια - Αυστηροί έλεγχοι και τσουχτερά πρόστιμα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πάσχα στο χωριό: Πολύ αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στις εξόδους των πόλεων αυτές τις ημέρες ώστε να αποτραπεί κύμα μαζικής μετακίνησης ενόψει Πάσχα. Ωστόσο, δείτε το έντυπο για να ταξιδέψετε το Πάσχα εκτός νομού.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, από την Παρασκευή, 23 Απριλίου θα ξεκινήσει η συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες προσπάθειες πολιτών για την έξοδο το Πάσχα, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η Παρασκευή (23/04) είναι η τελευταία ημέρα για τα σχολεία πριν από τις διακοπές, ενώ πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει εκατοντάδες μπλόκα κατά μήκος των εθνικών οδών, σε όλους τους παράδρομους – στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας καθώς – όπως υπενθυμίζεται – οι θαλάσσιες μεταφορές δεν έχουν απελευθερωθεί. Η αστυνομία τονίζει ότι θα γίνουν έλεγχοι σε όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα από τα διόδια, ακόμα και αν αυτό δημιουργήσει κυκλοφοριακό ζήτημα.

Ειδικά για την Αττική, εκτός από τα διόδια θα γίνονται έλεγχοι και τους παράδρομους των εθνικών οδών. Ετσι αναμένεται να μπουν σε εφαρμογή:

  • Μπλόκα σε όλους τους οδικούς άξονες που οδηγούν εκτός αστικού ιστού, (λεωφόρο Μαραθώνος, Λαυρίου, Αθηνών- Σουνίου, Παραλιακή, Λεωφόρο Διονύσου, κ.λπ.).
  • Παρουσία έξω από ναούς από σήμερα και κυρίως την Μεγάλη Παρασκευή και την Ανάσταση
  • Αυξημένη επιτήρηση με περιπολίες και μόνιμη παρουσία αστυνομικών στην Βαρβάκειο αγορά, στην Λαχαναγορά και στις περιφερειακές αγορές, σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων και για την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας
  • Αυστηροί ελέγχοι σε ανοιχτούς χώρους όπως το Ζάππειο, Φιλοπάππου, Πεδίο του Άρεως, Τατόι, άλση και πλατείες, ιδίως την ημέρα του Πάσχα.

Εξάλλου για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων και την επιτήρηση της κυκλοφορίας θα χρησιμοποιηθούν, κυρίως στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, τα drones και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υπάρχει συνολική εικόνα της κατάστασης και να δίνονται κατευθύνσεις στις αστυνομικές δυνάμεις.

Έλεγχοι μέσω ΕΡΓΑΝΗ

Οι αστυνομικοί που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους έχουν εντολές να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί και να ζητούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το λόγο της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης των πολιτών και ιδιαίτερα την μετάβαση σε πρόσωπα που έχει ανάγκη βοηθείας. Επίσης θα περνάνε από το μικροσκόπιο οι βεβαιώσεις της ΕΡΓΑΝΗ, οι βεβαιώσεις για δικαστήρια και αυτές για αγροτικές εργασίες.

Σε περίπτωση που δεν αποδεικνύεται ότι μπορούν να μετακινηθούν εκτός νομού, θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 150 ευρώ στους παραβάτες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share