Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κεραμέως: Παράταση της σχολικής χρονιάς έως 25 Ιουνίου

Δείτε ποιες τάξεις

22 Απριλίου 2021 15:16
Κεραμέως: Παράταση της σχολικής χρονιάς έως 25 Ιουνίου

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου, ενώ η σχολική χρονιά θα πάρει παράταση έως 25 Ιουνίου.

Η υπουργός Παιδείας ξεκίνησε την ενημέρωσή της λέγοντας ότι φέτος δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους. Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε πως παρατείνεται η σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αυτές θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Υπενθυμίζεται οι μαθητές επιστρέφουν στις αίθουσες στις 10 Μαΐου με τα self test, τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών και την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων να αποτελούν τα βασικά «όπλα» για το άνοιγμα.

Κατά τα άλλα, αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test, η κ. Κεραμέως είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Παράταση σχολικής χρονιάς
Κεραμέως: «Οι Πανελλήνιες θα ξεκινήσουν 14 Ιουνίου- Δεν θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις»

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τις τελικές ρυθμίσεις για τα σχολεία, τις προαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις, καθώς και τις Πανελλαδικές.

Μέχρι στιγμής, το μοναδικό δεδομένο ήταν το άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων -δηλαδή και δημοτικών και γυμνασίων- στις 10 Μαΐου, που ανακοινώθηκε χθες, από τον πρωθυπουργό, μαζί με το ολοκληρωμένο σχέδιο σταδιακής άρσης μέτρων.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις και πως θα παραταθεί η σχολική χρονιά, ενώ η αξιολόγηση για τα γυμνάσια και τα λύκεια θα γίνει βάσει των βαθμών τετραμήνων.

Όσον αφορά, στα νηπιαγωγεία και δημοτικά η σχολική χρονιά παρατείνεται έως τις 25 Ιουνίου και για γυμνάσια – λύκεια έως Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share