Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαλάει ξανά ο καιρός: Επιδείνωση από αύριο, τριήμερο με βροχές, σκόνη και ισχυρούς ανέμους

Που θα χτυπήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα;

22 Απριλίου 2021 12:30
Χαλάει ξανά ο καιρός: Επιδείνωση από αύριο, τριήμερο με βροχές, σκόνη και ισχυρούς ανέμους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί προς τη χώρα μας και, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, θα προκαλέσει αλλαγή του καιρού, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Οι βροχές, η σκόνη και στη συνέχεια οι ισχυροί άνεμοι θα συνθέτουν το καιρικό σκηνικό του επόμενου τριημέρου από την Παρασκευή έως την Κυριακή.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ το Σαββάτο 24/04 οι βροχές θα είναι περισσότερες και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Βαθμιαία όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και την Κυριακή θα περιοριστούν στην ανατολική και στη νότια χώρα.

Παράλληλα, ισχυροί άνεμοι ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσεων προβλέπονται την Παρασκευή στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, ενώ από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σημαντικά.

Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια την Παρασκευή και το Σάββατο.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα»

Καιρός σήμερα: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην καθιερωμένη του ενημέρωση για την πρόγνωση του καιρού μέσα από το Open, τόνισε ότι για σήμερα ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με έντονη ηλιοφάνεια, αλλά από το απόγευμα θα επιστρέψει η συννεφιά. Παράλληλα, διαβάστε την προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον σημερινό καιρό.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού παρακάτω:

Πάσχα: Με 30άρια ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα

Τις προβλέψεις για τον καιρό που θα επικρατεί το Πάσχα ξεκίνησαν να κάνουν οι μετεωρολόγοι, τονίζοντας πως ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 30 βαθμούς την Μεγάλη Εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο Τάσος Αρνιακός για σήμερα υποστήριξε, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ότι οι συνθήκες θα είναι ανοιξιάτικες, όμως από το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται βροχές στα ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι, σημείωσε, θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί εντάσεως 5-6 μποφόρ και το βράδυ θα γυρίσουν στα κεντρικά και βόρεια σε νοτιάδες μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, θα φθάσει σήμερα στη βόρεια Ελλάδα τους 19-20 βαθμούς Κελσίου και στα κεντρικά 21-22 βαθμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share