Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά τις τελευταίες ενημερώσεις από τον Βασίλη Κικίλια

Συμβαίνει τώρα!

21 Απριλίου 2021 18:57
Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά τις τελευταίες ενημερώσεις από τον Βασίλη Κικίλια
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Δείτε στο Athensmagazine.gr τις τελευταίες ενημερώσεις από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, την ώρα που είναι ανησυχητικά τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Στην ενημέρωση που πραγματοποιείται εκτάκτως σήμερα, εκτός από τον υπουργό Υγείας συμμετέχει και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου.

Δείτε ζωντανά τις ενημερώσεις:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για το τέλος του lockdown - Ανοίγουν εστίαση, σχολεία και μετακινήσεις εκτός νομού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό με διάγγελμά του, όπου ανέφερε το πλήρες χρονοδιάγραμμα για την έξοδο από το lockdown, απελευθερώνοντας μέσα στο Μάιο ουκ ολίγες δραστηριότητες.

Στο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως το Πάσχα δεν ταξιδεύουμε, αλλά από τον επόμενο μήνα θα έρθει μεγάλη απελευθέρωση μέτρων, συμπεριλαμβάνοντας την εστίαση, τα σχολεία, τον τουρισμό και τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα μέτρα που απελευθερώνονται το Μάιο

  • Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία παρατείνεται έως τις 23:00.
  • Τη Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά και Γυμνάσια.
  • Στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις σε όλους τους πολίτες.

«Αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία.

Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share