Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

"Η Ελλάδα προχωρά μόνη μπροστά...": Ο γερμανικός Τύπος για τον τουρισμό

«Μερικές χώρες όμως επείγονται και δημιουργούν τετελεσμένα»

21 Απριλίου 2021 14:35
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Την αναβίωση του τουρισμού υπόσχεται το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, με το οποίο διευκολύνονται τα ταξίδια. Την ώρα όμως που η Ε.Ε. συζητά ακόμα την μορφή του πιστοποιητικού η Ελλάδα δημιουργεί τετελεσμένα», γράφει η Handelsblatt με τίτλο «Η Ευρώπη παλεύει για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Η οικονομική εφημερίδα παρατηρεί:

«Τη στιγμή που η Ευρώπη δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας οι 27 σχεδιάζουν το άνοιγμα του τουρισμού την καλοκαιρινή περίοδο με τη βοήθεια ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Όπως όμως συμβαίνει συχνά στην ΕΕ, απέχουμε ακόμα πολύ από μια ενιαία ευρωπαϊκή λύση. Μερικές χώρες όμως επείγονται και δημιουργούν τετελεσμένα.

Ο γερμανικός Τύπος για τον τουρισμό

Από τη Δευτέρα η Ελλάδα επιτρέπει πλέον την είσοδο τουριστών από την ΕΕ και αρκετές άλλες χώρες υπό τη προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί ή προσκομίζουν αρνητικό τεστ PCR καταργώντας παράλληλα την επταήμερη καραντίνα. Το νέο μέτρο ισχύει για τουρίστες από ΕΕ, Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Σερβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ισραήλ.

Ήδη από τις αρχές του χρόνου ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους ευρωπαίους ηγέτες, ο οποίος σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν τάσσονταν υπέρ ενός πιστοποιητικού αποστέλλοντας στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ακόμα και δείγμα ενδεχόμενου πιστοποιητικού. Και επειδή ακόμα αναμένουμε το πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η Ελλάδα αποφάσισε και προχωρά μόνη μπροστά» αναφέρει η Deutsche Welle!

Το έγκλημα συνεχίζεται: Οι Έλληνες μένουν στο σπίτι και η κυβέρνηση «κόβει» την καραντίνα στους τουρίστες

Το έγκλημα του τουρισμού δείχνει έτοιμο να συνεχιστεί, αφού η κυβέρνηση μοιάζει έτοιμη να δώσει «ελεύθερο πάσο» σε τουρίστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες πέντε χώρες, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, τη στιγμή που οι κάτοικοι της χώρας παραμένουν στο σπίτι.

Μάλιστα η άρση του εν λόγω περιορισμού αναμένεται να γίνει από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε στο Reuters.

«Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Τον περασμένo μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα ήρε την υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας για τους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και έφεραν αρνητικό τεστ, με το πείραμα των Ολλανδών να έχει ήδη ξεκινήσει.

Κορωνοϊός: Αυτοί οι ταξιδιώτες δε θα χρειάζονται καραντίνα

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και Κέρκυρας, και δύο συνοριακές διαβάσεις.

Αυτοί οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, αρκεί να αποδεικνύουν ότι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου κορωνοϊού ή αρκεί να δείξουν ότι έχουν αρνητικό PCR τεστ που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους. Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, οι τουρίστες θα υπόκεινται σε εγχώριους περιορισμούς του lockdown.

Σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν τώρα, όλοι οι ξένοι που φθάνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού και να μπαίνουν σε καραντίνα για 7 ημέρες, ενώ για τους επιβάτες από τη Βρετανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απαιτείται δεύτερο τεστ κατά την άφιξή τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share